eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Liverpool, 2023. szeptember 3.Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa és Matty Cash, az Aston Villa játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában játszott Liverpool-Aston Villa mérkőzésen Liverpoolban 2023. szeptember 3-án. Szoboszlai a találkozó harmadik percében megszerezte első gólját a Liverpool színeiben. Az angol klubcsapathoz július elején igazolt magyar játékos találatával 3-0-ra győzött a Liverpool.
Nyitókép: MTI/AP/Jon Super

Két focilegenda szerint szabálytalan gólt szerzett Szoboszlai Dominik

A kritikusok szerint érvényteleníteni kellett volna a magyar játékos Aston Villa elleni találatát, mert a lövés pillanatában a lesen tartózkodó egyiptomi Mohamed Szalah zavarta a kilátásban Emiliano Martínezt, a birminghami klub kapusát.

Ian Wright, az Arsenal korábbi csatára és Peter Schmeichel, a Manchester United volt kapusa a vasárnapi Liverpool–Aston Villa mérkőzés (3–0) elemzése során azt mondták, hogy les miatt nem volt szabályos Szoboszlai Dominik 3. percben szerzett gólja – írja a Sportal a goal.com oldalon megjelent cikk alapján.

Ian Wright úgy véli, Mohamed Szalah lesen tartózkodott, amikor a magyar középpályás kapura lőtt és szerinte az egyiptomi támadó zavarta a kilátásban Emiliano Martínezt, az Aston Villa kapusát.

„Szalah pozíciója hatással volt Martínez helyezkedésére. Én ezt már nem értem…”

– fogalmazott a 33-szoros angol válogatott legenda.

Peter Schmeichel egyetért vele, szerinte is benne volt a világbajnok argentin hálóőr látószögében Mohamed Szalah. Hozzátette: egyértelmű volt ebben a szituációban, hogy a kapus nem látta a labdát és a helyezkedésére közvetlen hatással volt Szalah pozíciója. „Minden tiszteletem a játékvezetőké, de őszintén megvallva kicsit idegesítő, hogy olyan emberek értelmeznek ilyen szituációkat, akik soha az életükben nem álltak kapuban” – kelt ki magából a BL-győztes és ötszörös angol bajnok korábbi dán kapus.

A stúdióban Peter Schmeichel mellett ült egy szakavatott személy, Dermot Gallagher volt játékvezető, aki igyekezett lehűteni a kedélyeket és kijelentette: a jelenlegi szabályrendszert követve jártak el a játékvezetők, vagyis

Szoboszlai Dominik első Premier League-találata igenis érvényes volt.

A korábbi FIFA-kerettag bíró szerint nem befolyásolta Martínez mozgását Szalah. Mint mondta, az egyiptomi futballista és a labda is kellően távol volt Emiliano Martíneztől ahhoz, hogy utóbbi lereagálja a lövést.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Szoboszlai Dominik a Liverpool első gólját lőtte az Aston Villa elleni mérkőzésen. A magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya Gera Zoltán, Priskin Tamás és Buzsáky Ákos után a negyedik magyar labdarúgó, aki gólt szerzett a Premier League-ben.

Legutóbb 2012. december 22-én, a Norwich ellen az akkor a West Bromwich Albionban játszó Gera Zoltán volt eredményes az angol élvonalban.

Szoboszlai Dominik eddig végigjátszotta a Liverpool valamennyi találkozóját a Premier League első négy fordulójában. A középpályás is meghívót kapott a magyar válogatottba, amely csütörtökön, Belgrádban Szerbia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt, majd vasárnap a cseheket fogadja a Puskás Arénában felkészülési meccsen.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×