eur:
389.63
usd:
361.82
bux:
68511.54
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Liverpools Dominik Szoboszlai (second left) celebrates scoring their sides first goal of the game during the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Sunday September 3, 2023. (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Peter Byrne/PA Images via Getty Images

A világ legjobb kapusának lőtte Szoboszlai Dominik az első Premier League-gólját

A Premier League negyedik fordulójában Szoboszlai Dominik belőtte első gólját az angol élvonalban. Már a harmadik percben bevette az Aston Villa kapuját. Végül 3-0-ra győzött a Liverpool.

A magyar középpályás Trent Alexander-Arnold labdáját a tizenhatos vonaláról küldte a kapu bal alsó sarkába. Élete első Premier League-gólját az argentin világbajnok, a 2023 januárjában a világ legjobb kapusának vlasztott Emiliano Martínez hálójába küldte.

Szoboszlai Dominik mindössze a negyedik magyar futballista, aki gólt szerzett a Premier League-ben, elődei Gera Zoltán, Buzsáky Ákos és Priskin Tamás voltak.

„Gerrard-szerű gól, Gerrard-szerű térdelős ünneplés. Szoboszlai a méltó nyolcas” – írta az Angliában élő Bocsák Bence sportújságíró.

Szoboszlai az első magyar, aki tétmérkőzésen gólt szerzett a Liverpool mezében.

A Vörösök második gólja öngól volt (a lengyel válogatott Mathew Cash-ről került a labda a kapuba), a harmadikat Mohamed Szalah szerezte.

"Mindig jó nyerni, különösképpen hazai környezetben, és természetesen nagyon örülök az első gólomnak" - nyilatkozta a találkozót követően angolul Szoboszlai, aki hozzátette, az első két meccse után egyre jobban összeszokik a társakkal és bízik benne, hogy ez csak jobb lesz a folytatásban. Újságírói kérdésre reagálva a magyar játékos elmondta, nagyon örül annak, hogy Szalah - akit Szaúd-Arábiába csábítottak - végül maradt az együttesnél, hiszen egy fantasztikus futballistáról van szó.

Szoboszlai Dominik ismét, negyedszer is végigjátszotta a mérkőzést. Jürgen Klopp csapata a Chelsea elleni döntetlennel kezdte a szezont, majd azóta háromszor nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Megvásárolta a Wilhelm von Finck csoport tagvállalataként működő Euro Real Estate az IMMOFINANZ-tól a City Tower Vienna-t - számolt be róla az eladó. A 87 méter magas irodaépület több mint 150 millió eurós (kb. 58 milliárd forint) vételára az idei év eddigi legmagasabb összegű tranzakciója az osztrák ingatlanpiac irodaszegmensében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×