eur:
395.69
usd:
368.64
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor második helyen ér célba a férfi kajak négyesek 500 méteres versenyének döntőjében az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 25-én. Ezzel az egység tagjai négy férfi olimpiai kvótát szereztek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Jobban nem is alakulhatott volna az előolimpia a magyar kajaknégyesnek

A Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összeállítású kajaknégyes aranyérmet szerzett 500 méteren a Párizs melletti Vaires-sur-Marne tavon zajló kajak-kenu világkupán, ami egyben olimpiai tesztverseny.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a hőmérséklet csütörtökön délelőtt is bőven 20 fok alatt maradt, a vízen pedig jobbos hátszél uralkodott. Középfutamokkal kezdődött a program, ezekből az első négy egység jutott be az aktuális versenyszám döntőjébe, amelyet nagyjából két órával később rendeztek.

A férfi kvartett a középfutamból harmadik helyen kvalifikálta magát a fináléba, amely ismét a várt szoros küzdelmet hozta. Az első rajtot ugyan visszalőtték, de az újraindítás nem zökkentette ki Nádasékat. Féltávnál az ausztrálok mögött a második helyen álltak, a hajrában viszont a spanyolokkal harcoltak az aranyért. Két és fél tizedmásodperc döntött a magyarok javára, akik így a duisburgi világbajnoki ezüstérem és a négy megszerzett kvóta után egy előolimpiai győzelemmel térhetnek majd haza.

„Jó pályát tudtunk jönni, sikerült átmenteni kicsit a világbajnoki formánkat erre a versenyre. Ez a harmadik előolimpiám és mindháromról tudtam hozni érmet, úgyhogy kifejezetten örülök, hogy nem szakadt meg ez a sorozat” – nyilatkozta a K-1 200 méteren tokiói bajnok Tótka Sándor.

„Az előfutamra azért össze kellett rakni magunkat, mert hiányzott egy kis tónus. Mindenkinek még a vb-döntő volt a fejében, de a középfutamra meg a döntőre teljesen összeállt a csapat. Nagyon örülök, hogy arannyal tudtuk zárni a szezont” – tette hozzá a vezérevezős Nádas Bence.

„Össze kellett szednünk magunkat, nyilván mindenki a vb-re készült fizikálisan és mentálisan is. Ez egy tesztverseny, a cél az volt, hogy megnézzük a pályát. Sok következtetést nem lehet levonni, a pályát kipróbáltuk és sikeres volt a verseny” – fogalmazott Kuli István.

„Most kapunk négy hét pihenőt, utána visszamegyünk a gyárba és dolgozunk tovább, hasonló lelkesedéssel, ha nem nagyobbal” – tette hozzá Csizmadia Kolos.

A kenusoknál a Bragato Giada, Nagy Bianka páros negyedik, a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám duó pedig ötödik lett a csütörtök délelőtti döntőben.

A délutáni program során para szakágban Suba Róbert és Varga Katalin is éremért versenyezhet, míg az épeknél négy számban előfutamokat rendeznek.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 22:01
×
×
×
×