eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az augusztus 19-én kezdődő vb utcai futóversenyeivel kapcsolatban tart sajtótájékoztatót a Hősök terén 2023. augusztus 14-én.  A vb 49 versenyszámából hatnak, a férfi és női maratonfutásnak, illetve a férfi és női 20 és 35 kilométeres gyaloglásnak lesz a rajt- és célterülete a Hősök terén, ahol már állnak a lelátók, és két óriáskivetítő is működik. Az utcai futóversenyek mentén több szurkolói pontot állítanak majd fel Budapest belvárosában.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Maratonfutás: most megláthatja a világ Budapestet

A hétvégi maratoni versenyek révén az egész világ láthatja majd Budapest szépségeit az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója szerint.

„A vb két talán legfontosabb napja következik, hiszen szombaton és vasárnap rendezzük a női és férfi maratont, ami alkalom arra, hogy megmutassuk az egész világnak a magyar fővárost” – mondta Németh Balázs pénteken az M1 aktuális csatornának.

„Úgy jelöltük ki az útvonalat, hogy a főváros legszebb részein vezessen, a Hősök terén lesz a rajt és a cél, a résztvevők lefutnak az Andrássy úton a Duna-partig, majd következik az Akadémia előtti tér, a Lánchíd, az Alagút, az Attila út, aztán vissza a Várkert bazár előtt, majd megint Lánchíd és Andrássy út. Ez egy 10 kilométeres kör, amelyet négyszer teljesítenek a futók a 2195 méteres felvezető szakasz után.”

Németh Balázs kifejtette, a maraton lebonyolítása némi kényelmetlenséggel jár, lesznek útlezárások, de ez az ára annak, hogy „megmutassuk magunkat a világnak”. A rajt reggel 7 órakor lesz mindkét napon magyar futókkal, továbbá szurkolói pontokat alakítanak ki, a Hősök terén koncertekre kerül sor, és az Akadémia előtti téren, valamint a Várkert bazárnál is lesznek programok, zene és meglepetések.

„Mivel 9 és 10 óra között beérnek a futók, még nem lesz nagyon meleg” – emelte ki.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte, egy komplex mentési terv alapján biztosítják a rendezvény minden elemét. „Kinn lesznek a mentőautók, a gyalogos elsősegélynyújtók, a speciális ellátóhelyek és ambulanciák. Mindenkit arra kérünk, hogy

igyon sok folyadékot, és védje a fejét a közvetlen napsugárzástól, a Hősök futásán pedig csak akkor induljon el, ha egészséges és felkészült rá”

– utalt a vasárnapi eseményre, ami során bárki futhat közvetlenül a maraton után, pontosan ugyanazon az útvonalon, amin a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×