eur:
396.19
usd:
369.88
bux:
70439.36
2024. június 25. kedd Vilmos
A francia Kevin Mayer, miután győzött a eugene-i atlétikai világbajnokság tízpróbájában 2022.  július 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/C. J. Gunther

Atlétikai vb: kétségessé vált az egyik címvédő indulása

Achillesín-panaszok miatt bizonytalan a tízpróbában címvédő francia Kevin Mayer indulása a budapesti atlétikai világbajnokságon.

„Két héttel ezelőtt, egy 400 méteres edzésen a kanyarban éreztem az Achilles-inam. Később, az edzés végén, már kihűlve pedig katasztrófa volt. Azóta versenyt futunk az idővel. Mindent megteszünk, hogy eljuthassak a vb-re. Őrült módra mindent beleadok, ez egy hatalmas kihívás” – mondta a pénteki-szombati verseny előtt a 31 éves atléta, a szám kétszeres olimpiai ezüstérmese.

A 2017-ben és tavaly világbajnok Mayer kiemelte, hogy szinte óráról órára vizsgálják az állapotát, de várhatóan majd csak pénteken reggel tudnak véglegesen dönteni az indulásáról.

A tízpróba pénteken 10.05 órakor rajtol a 100 méterrel. Az első nap lesz még a távolugrás, a súlylökés, a magasugrás és végül a 400 méteres síkfutás.

„Még ha az első napon versenyzem is, a legnehezebb éppen a 400 méter lesz a kanyarok miatt, majd a szombati ébredés” – fogalmazott Mayer hangsúlyozva, hogy a jövő évi, párizsi olimpiai indulást semmiképpen sem szeretné kockáztatni egy súlyosabb sérüléssel.

A tízpróbázók szombaton a 110 méter gáttal, majd a diszkoszvetéssel, a rúdugrással, a gerelyhajítással folytatják, és az 1500 méterrel zárják a számot.

Címlapról ajánljuk

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×