eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sulyán Alexa, a magyar atlétikai válogatott tagja a budapesti atlétikai világbajnokságra készülő futóatléták edzőtáborában a Pápai Atlétikai Clubban 2023. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A hőségriadó miatt módosul az atlétikai vb szerdai programja

Valami később, valami előbb lesz az eredetileg tervezettnél.

A szervezők keddi tájékoztatása alapján az előrejelzések szerint a női 5000 méter szerda délelőtt 11:10-re kiírt előfutama során az időjárási viszonyok nem lesznek megfelelőek – 30 Celsius-fok feletti érték várható –, ezért a számot szerda 19 órakor rendezik meg Wagner-Gyürkés Viktóriával a mezőnyben.

A módosítás miatt a szerda délelőtti 200 méteres előfutamok előbb rajtolnak: a nők 12:05 helyett 11:20-kor, a férfiak pedig 12:50 helyett 12:15-kor. Előbbiben Sulyán Alexa és Takács Boglárka, utóbbiban pedig Wahl Zoltán érdekelt a hazai indulók közül.

A szervező cég vezérigazgatója korábban úgy fogalmazott az InfoRádióban, hogy „hőségműkdésre” álltak át a világbajnokságon, miután a vasárnap esti 10 ezer méteres síkfutás döntője után két versenyző is hőgutát kapott.

A biztonság a legfontosabb

Németh Balázs kiemelte: a résztvevők, tehát a versenyzők, edzők és a nézők egészsége és biztonsága az, ami a középpontban áll, minden intézkedés azért hoznak meg, hogy senkinek ne essen bántódása az atlétikai világbajnokságon.

A legfontosabb intézkedések között említette, hogy újabb ingyenes vízvételi lehetőségeket biztosítottak mindenki számára az eddigiek mellett a stadion közvetlen bejáratánál, illetve a szektoroknál is. Ezért, akik tehetik, vigyenek magukkal műanyag poharat – tanácsolta. A korábbi nagy rendezvényektől, fesztiváloktól eltérően a szervezők beengedik a 0,5 literesnél nem nagyobb palackokat, kulacsokat. „Fém vagy üveg kulaccsal viszont ne jöjjön senki, mert azt biztonsági okokból elkobozzák” – húzta alá.

A vezérigazgató arra is emlékeztetett, hogy árstop van érvényben a Nemzeti Atlétikai Központ büféiben, ami értelmében egy 0,5 literes hideg ásványvíz 550 forintba kerül, a sör és a különféle ütőitalok pedig 1000 forintnál olcsóbbak.

A teljes interjút alább hallgatható meg:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×