eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Balla Virág a női kenu 200 méteres középfutamában a krakkói Európa Játékok keretében zajló Európa-bajnokságon a kryspinowi pályán 2023. június 22-én. A magyar versenyző megnyerte középfutamát, így bejutott a másnapi döntőbe.MTI/Czeglédi Zsolt
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A világbajnokságon indul, de a párizsi olimpiára vágyik az Eb-aranyérmes kenus

Felkészülten áll a vb elé a kenus Balla Virág, jövő héten Duisburgban lesz jelenése a válogatott tagjaként.

"Kezdem egyre jobban, kipihentebbnek érezni magamat. Rengeteg edzést végeztünk, és most már úgy gondolom, hogy sikerül a formát is időzíteni, hogy jó legyen, amikor jövő szerdán elrajtol a világbajnokság" – mondta az InfoRádióban Balla Virág Európa-bajnok kenus.

A vb-n két egyes számban is indul, hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy az idén egyesben versenyez. Mint mondta, nagyon szereti a párost, és reméli, jövőre vissza is térhet, viszont most úgy gondolja, jó kis kitérő a 200 és az 500 méter egyes. Célja, hogy előbbiben megszerezze az olimpiai kvótát, utóbbin pedig minél szebb eredményt érjen el a döntőben, mert egy olimpiai kvalifikációs világbajnokságon az 500 méter szerinte inkább "kiegészítő lehet". Balla Virág elmondása szerint nem tudott akkora hangsúlyt fordítani a felkészülésre, mint szerette volna, de a kvóta megszerzése sokkal fontosabb célja most, minthogy 500 méteren dobogóra álljon.

"Ettől függetlenül az eddigi tudásommal, és minden erőmmel azon leszek, hogy minél jobb eredményt elérjek"

– nyilatkozott.

Bár nincsenek párosedzései, ugyanúgy végez edzésmunkát, szárazföldi és víziedzéseket. Egyedül az edzések intenzitása változott meg.

Bár az elsődleges cél a kvóta megszerzése, Balla Virág hozzátette: szerencse kell ahhoz, hogy dobogóra álljon, de nem kizárt. "Természetesen mindenki aranyéremért megy, én is azért megyek. De úgy gondolom, hogy ha az első nyolcban tudok lenni, az már fantasztikus eredmény" – tette hozzá a sportoló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×