eur:
389.37
usd:
364
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Neymar, a Paris Saint-Germain játékosa (felül) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, Paris Saint-Germain-Bayern München mérkőzésén Párizsban 2023. február 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Neymar is távozna, új korszakra készül a PSG

Természetesen a Paris Saint-Germain a legnagyobb esélyese a hétvégén rajtoló Ligue 1-nek, a francia labdarúgó-bajnokság első osztályának, de nem lesz könnyű a címvédő dolga. Új edzővel és új csatársorral kell csatába menni.

Egy évvel ezelőtt a Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar trió volt a PSG ékessége, három a világ legjobban kereső négy futballistájából. A bajnoki cím az evidencia kategóriájába tartozott, a csapat a Bajnokok Ligájára fókuszált – s megint elbukott.

Immár nincs a Miamiba igazolt Messi, Mbappé nem az első kerettel készül, s várja, hogy távozhasson – állítólag inkább nem játszik egy évig, de nem hajlandó meghosszabbítani a szerződését, legkésőbb jövő nyártól a Real Madridban akar futballozni –, s Neymar is egyre hangosabban mondja, hogy szívesen távozna.

A brazil csatár számára a vágyott desztináció Barcelona, illetve az a klub, amely hajdanán áthozta őt Európába, s amelyben 2013 és 2017 között, pályafutása csúcspontján futballozott. (Ki gondolná, pedig igaz: a Barçában csak négy idényt töltött, a PSG-ben már hatot, mégis több spanyol bajnokija van, mint francia.)

Esete érdekes, mert a négy barcelonai évből háromban Luís Enrique volt az edzője, aki immár a PSG-t irányítja. Neymar mégis, legalábbis a L’Équipe szerint, távozni akar (vélhetően nem érzi elég erősnek a keretet), viszont a hírek szerint Xavi, egykori játékostársa, nem szívesen fogadná vissza, nem tenne jót Neymar érkezése az öltöző hangulatának és hierarchiájának. A brazil iránt érdeklődik a Chelsea – a londoni Kékek mindenki iránt érdeklődnek…

A helyzetet bonyolítja, hogy Neymar édesapja és egyben ügynöke szerint szó sincsen távozási szándékról, a PSG egy-két vezetője pedig – nem elfeledkezve, hogy a katalán klubbal rossz a párizsi klub viszonya – azt sugallta, hogy a pletykát Neymar távozásáról éppen Barcelonában indították el.

A helyzet nem egyszerű, a klubhoz közel álló források biztosak abban, hogy egy „megfelelő” (értsd: 60-90 millió euró közötti) ajánlat esetén a PSG elengedné a brazil csatárt. André Cury, korábbi ügynöke a problémát Neymar fizetésében látja, szerinte az olyan magas, hogy azt a Barcelona biztosan nem tudja megadni, sőt, valójában egyetlen más klub sem, kivéve a szaúdiakat. Szerinte a csatárnak le kellene adnia a fizetési igényeiből ahhoz, hogy klubot váltson.

A PSG átalakított kerettel készül az új szezonra. Luis Enrique immár számíthat a Benficától érkező portugál válogatott Gonçalo Ramosra is, akivel együtt hét (!) az első csapatban azonnal bevethető játékost igazolt (vagy vett kölcsön) a nyáron a klub. Az érkezők között van az uruguayi Manuel Ugarte, a francia világbajnok Lucas Hernandez, a dél-koreai Kang In Ri, a szlovák Milan Skriniar, az olasz-szenegáli Cher Ndour, s nem utolsósorban a spanyol Marco Asensio.

Egyelőre majdnem 150 millió euróval többet költött játékosváráslásra a nyáron, mint amennyiért eladott. Ráadásul a keret még nem végleges, a francia vb-ezüstérmes Randal Kolo Muanit is meg akarja szerezni az Eintracht Frankfurttól. Ugyancsak nagyon közeli a megállapodás a Barcelonával Ousmane Dembélé ügyében, az sem lesz olcsóbb ötvenmillió eurónál. A katalánok egyszer már rábólintottak, de ezen a héten már mintha nem lenne nekik sürgős az ügy lezárása…

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×