eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 24: Mohamed Salah of Liverpool celebrates after scoring their sides third goal during the Premier League match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford on October 24, 2021 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Fontos játékosát veszítheti el a Liverpool

A szaúdi klubok közül ezúttal az el-Ittihad készül nagy dobásra: fényűző ajánlatot tesz Mohamed Szalahnak, a Liverpool egyiptomi csatárának.

Szalah szerződése 2025-ben jár le, 2022-ben hosszabbította meg az Anfield Roadon. A szaúdi klub által tervezett 60 millió euró (51,8 millió font) körüli vételár nem kiugróan magas, a transfermarkt.de című, mértékadó honlap körülbelül ennyire becsüli a gólerős támadó jelenlegi piaci értékét.

Ugyanakkor a két évre a futballistának kínált 180 millió euró (155 millió font) lényegesen több, mint Szalah jelenlegi fizetése. ami heti 350 000 font körül van Liverpoolban. Ezzel a Vörösök legjobban kereső játékosa, viszont majdnem az ötszörösét keresné Dzsiddában, nettóban.

Az Al-Ittihadnak megvan már a maximális nyolc külföldi játékosa (köztük Karim Benzema, N’Golo Kanté, Fabinho és a Celtictől vett Jota), ezért a kevésbé neves játékosokból valakit el kell adnia Szalah szerződtetéséhez, de ez aligha jelent problémát.

A Liverpool a nyáron már két korábbi alapemberét eladta Szaúd-Arábiába, Jordan Henderson az el-Ettifaq, Fabinho az el-Ittihad keretébe került.

A 2017 óta a Liverpoolban futballozó, 305 hivatalos mérkőzésén 186 gólt szerző Szalah ötödik a klub góllövőlistáján, egyszersmind a leggólerősebb nem brit futballista, hiszen csak Ian Rush, Roger Hunt, Gordon Hodgson és Billy Liddell előzi meg. Olyan futballistákat hagyott már le, mint Robbie Fowler, Kenny Dalglish vagy Michael Owen.

A döntő szó a Liverpoolé, mivel a játékos szerződés alatt van. Úgy tűnik, a klubnak egyelőre nem érdeke az üzlet, viszont Szalah a hírek szerint szívesen távozna, bár tavasszal még inkább a spanyol élklubok egyike volt a vágyott célpont.

Ugyanakkor a szaúdiak számára nagyon fontos lenne Mohamed Szalah megszerzése. Részben újólag igazolni tudnák, hogy képesek a Premier League sztárjai közül is szerződtetni, részben pedig az egyiptomi csatár főszerepet kaphatna annak a 2030-as vébé rendezési jogának megszerzéséért indított pályázatnak a népszerűsítésében, amelyet Szaúd-Arábia, Egyiptom és Görögország közösen tervez benyújtani.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×