eur:
389.75
usd:
362.17
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A lengyel Katarzyna Piter (j) és Stollár Fanny  az argentin Nadia Podoroska és az orosz Kamilla Rahimova ellen a Hungarian GP salakpályás női tenisztornájának elődöntőjében játszott mérkőzésen Budapesten, a Római Teniszakadémián 2023. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Ukrán-orosz döntő lesz Budapesten, de Stollárék is örülhetnek

Stollár Fanny - Katarzyna Piterrel az oldalán - bejutott a párosok vasárnapi fináléjába a Római Teniszakadémián zajló, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A lengyel, magyar kettős az első három játékot vesztett pont nélkül nyerte Nadia Podoroska és Kamilla Rahimova ellen, ezt követően viszont a magára találó argentin, orosz duó utolérte és tiebreakre késztette Stollárékat, akik felül tudtak kerekedni és 50 perc játék után előnybe kerültek.

A szett után rövid kényszerű szünet követezett, a délután folyamán az orosz Marija Tyimofejeva elleni elvesztett egyes elődöntőben 3 óra 14 percet a pályán töltő Podoroskát kellett ápolni. A játszma ugyancsak szorosan alakult és szintén rövidítésben dőlt el, ebben is Stollárék bizonyultak jobbnak. Így 1 óra 49 perc játék után ünnepelhették a döntőbe jutást, ahol a Jessie Aney, Anna Siskova amerikai, cseh párossal néznek szembe.

Eredmények (a WTA honlapja alapján), páros, elődöntő:

Katarzyna Piter, Stollár Fanny (lengyel, magyar)-Nadia Podoroska, Kamilla Rahimova (argentin, orosz) 7:6 (7-3), 7:6 (7-5).

korábban, egyes, elődöntő:

Katerina Baindl (ukrán)-Claire Liu (amerikai) 7:5, 7:6 (7-3)

Marija Tyimofejeva (orosz)-Nadia Podoroska (argentin, 9.) 7:6 (8-6), 3:6, 6:3.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×