eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Indul a medencés úszó-vb - Kapitányi szavak az éremesélyről: "kapaszkodnunk kell"

Milák Kristóf távollétében Sós Csaba szerint nagyon kevésen fog múlni minden.

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint a magyar úszóknak néhány számban ugyan vannak éremesélyei a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, de összességében "most kapaszkodnunk kell".

A szakember szerint az 1976-os montreali olimpiára "eltalált" utazási szokásoktól ezúttal sem tértek el, így az átállással sem volt gond.

Milák Kristóf hiányában - az olimpiai, világ- és Európa-bajnok nem sokkal a vb előtt mondta le a szereplést - "garantált" érmektől estek el az úszók, a szövetségi kapitány ennek ellenére bízik abban, hogy lesznek magyarok a dobogón.

"Mindig számítanak az érmek, ne mondjuk, hogy nem. Más kérdés, hogy az úszás mint alapsportág csak az atlétikával és maximum a tornával összehasonlítható, egyszerűen

brutális a konkurencia"

- nyilatkozott Sós Csaba. Ugyanakkor kijelentette, hogy azért egy fiatal úszó karrierjén nagyot lökhet adott esetben egy egyéni csúcs vagy egy világbajnoki döntőbe kerülés.

Sós Csaba szerint a legjobb esélyek 200 méter háton mutatkoznak az éremszerzésre, itt két, már olimpiai szinttel rendelkező úszó,

a római Európa-bajnokságon ezüstérmes Kovács Benedek és az Egyesült Államokban készülő Kós Hubert

lesz érdekelt. Ebben a számban ráadásul az időeredmények alapján rendkívül sűrű az élmezőny.

"Kertelés nélkül, szerintem itt van a legnagyobb sansz az éremre. Kós Hubert sokáig vezette a világranglistát, Kovács Benedek pedig a tavalyi világbajnokságon berobbant, nagyszerűen versenyezett és azóta is kiegyensúlyozott, ráadásul ebben a számban komoly hazai konkurenciájuk volt, elég csak arra gondolni, hogy az olimpiai ötödik Telegdy Ádámot megelőzték" - hangsúlyozta Sós Csaba, aki szerint még Szabó Szebasztián 50 méter gyorson és 50 méter pillangón odaérhet a dobogóra, a sprintszámokban azonban nüanszok döntenek.

A medencés úszóversenyek előfutamait magyar idő szerint vasárnap reggel 3.30-tól, míg a döntőket 13.00-tól rendezik, a versenyeket az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×