eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Mohammed Abu Fani, a Ferencváros (j) és Árni Frederiksberg, a feröeri Kí Klaksvík játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtező fordulójában játszott Ferencváros TC - Kí Klaksvík visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Dénes Ferenc: a BL-kudarc nehéz anyagi helyzetbe hozta az FTC-t, súlyos döntés vár a klubvezetésre

A sportközgazdász szerint jelentősen átírhatja az FTC labdarúgócsapatának szezonját, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőkörében kiesett, és így nem kalkulálhat a vezetés a korábbiakban remélt bevételekkel.

"Olvasom a híreket, és mindenki keresi a szavakat. Talán a »blamával« találta meg a média azt a szót, ami a legkevésbé ártalmas. Én azt gondolom, hogy ez szégyen" – mondta az InfoRádióban Dénes Ferenc sportközgazdász.

A Ferencváros egy jól építkező csapat, az elmúlt években pedig volt arra koncepció, hogy miként lesz a közvetett állami támogatásokból valódi üzleti alapon működő klub. "Voltak olyan jelek, amelyek azt mutatták, hogy ez működőképes, és erre ott tartunk, ahol általában tartani szoktunk. Itt a július, és a két legnagyobb európai kupában nincsen versenyzőnk" – mondta.

Nincs már esély sem a Bajnokok Ligája, sem pedig az Európa-liga főtáblájára kerülni, a legjobb kimenetel, ha a Ferencváros három párharcot megnyer, és az UEFA Európa-konferencia-liga főtábláján folytathatja. Dénes Ferenc szerint a Bajnokok Ligájában "egy csendes szereplés" is tízmilliárd forint körüli bevételt jelentett volna a klub számára. Ez volt a minimális elvárás. A Ferencváros "építkező" csapat, ami azt jelenti, hogy

olyan kerete van, melynek fedezetét a BL-csoportkör, azon túl az Európa-liga-csoportkör vagy a tavaszi párharcok jelentették volna.

A UEFA Európa-konferencia-liga ehhez már nem elég, a menedzsment pedig komoly döntés előtt áll, hogy megtartsa-e ezt a keretet, amelynek értéke most már 50 millió euró fölött van, és amelynek bérezési kerete is arányos ezzel. Miután idén anyagi szempontból nagyságrendileg gyengébb a klub, átalakulhat a Ferencváros belső helyzete.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke már néhány órával a kiesés után bejelentette Facebook-oldalán, hogy nem dolgoznak tovább Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzővel. Dénes Ferenc azt mondta, amikor Csercseszovtól megkérdezték, hogy lemond-e, visszakérdezett, hogy miért kellene meghoznia ezt lépést. "Azért érezni kellett volna, hogy ez tényleg egy olyan történelmi kudarc Magyarországon, amit nem lehet csak így elintézni" – jegyezte meg, hozzátéve, ma már inkább rátolják a teljes felelősséget.

A Fradi most már eltűnt a címlapokról, mindenütt Csercseszov szerepel. "Ez olyan, mintha az ő hibája lenne, csak és kizárólag. Nem az én feladatom megítélni, hogy jó vagy nem, de úgy látom, hogy most ő viszi el a balhét" – mondta Dénes Ferenc.

Kerkez Milos átigazolása

A sportközgazdász szerint ugyanakkor a magyar futball fejlődési pályáját mutatja, hogy két magyar játékosunk is a Premier Leauge-be szerződött, előbb Szoboszlai Dominik, most pedig Kerkez Milos is. Dénes Ferenc szerint a döntést az is befolyásolhatta, hogy a Premier League magas bért kínált. Az a válogatottra hatással lehet, hogy a világ talán legjobb bajnokságban edződő játékosok húzzák majd a csapatot, de legalább annyira fontos motivációt jelenthet a fiataloknak. A szurkolók szemlélete is megváltozhat ettől, hiszen eddig "túl belterjes" volt a magyar közvélemény, és nyitottak leszünk a világra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az Egyesült Államok képviselőháza április 20-án hosszas huzavona után megszavazta a 2023 őszén előkészített katonai segélyszállítmányt, amely világ több részébe fog fegyvereket juttatni. A legnagyobb figyelmet egyértelműen az Ukrajnának szánt csomag kapta, viszont emiatt jóval kisebb rivaldafényt kapnak más területek, így az indo-csendes-óceáni térség is. Cikkükben most annak járunk utána, hogy pontosan mire is jut még plusz forrás ezzel Kína közvetlen közelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×