eur:
388.41
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Máté Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának másodedzője a svéd Djurgarden elleni másnapi labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtti edzésen az FTC népligeti edzőközpontjában 2020. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Csercseszov az éjjel ment, de máris megvan a végleges utóda a Fradi kispadján

A örökös másodedző kapja meg a vezetőedzői megbízatást az Üllői úton, egy régi fradista lesz a segítője.

A Ferencváros Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával férfi labdarúgócsapatunknál – jelent meg a klub honlapján.

Ahogy arról szerda este beszámoltunk, a feröeri bajnoktól a BL-selejtezőben elszenvedett 0-3-as, arcpirító vereség után távozik posztjáról a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. Kubatov Gábor klubelnök a saját Facebook-oldalán közölte, Sztanyiszlav Csercseszovval történt személyes megbeszélése eredménye, hogy nem dolgoznak tovább együtt.

Az első információk még arról szóltak, hogy a csapat irányítását csak ideiglenesen veszi át Máté Csaba, de a zöld-fehéreknél 2012 óta másodedzőként dolgozó szakember állandó megbízást kap, és az új vezetőedzőt a korábban évekig a Ferencvárosban dolgozó, brazil származású Leandro de Almeida segíti.

Máté Csabát még Ricardo Moniz segítőjeként szerződtette a klub Paksról,

ahol Kis Károly másodedzője volt, majd a Üllői úton a holland szakember távozása után a német Thomas Doll, az ukrán Szerhij Rebrov, az osztrák Peter Stöger, majd az orosz Sztanyiszlav Csercseszov stábjában is szerepet kapott. Akkor is számítottak a munkájára, amikor az új edzők hozták magukkal a stábjukat, legutóbb például Csercseszov öt embert is.

Máté Csaba 1983 és 1993 között a Szekszárdi Dózsa, a Pécs és az FC Tatabánya labdarúgója is volt, majd Belgiumban légióskodott a másodosztályban szereplő Kortrijknál, a harmadik és második ligás Roeselare és az amatőr Wevelgem együtteseiben. 2001-ben tért vissza a Szekszárdhoz, mint játékos. Edzőként is Szekszárdod kezdett dolgozni, majd 2008-ban Erwin Koeman szövetségi kapitány segítője lett a magyar válogatott mellett, de dolgozott szombathelyi Illés Akadémián is, mielőtt a Ferencvároshoz szerződött volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×