eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Árni Frederiksberg, a feröeri Kí Klaksvík játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtező fordulójában játszott Ferencváros TC - Kí Klaksvík visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Arcpirító vereséget szenvedett a Ferencváros a feröeri bajnoktól

A Ferencváros alulmúlta még nyolc nappal ezelőtti, klaksvíki játékát is, s az elmúlt öt-hat év leggyengébb teljesítményét nyújtva 3-0-ra kikapott a Groupama Arénában a feröeri KÍ Klaksvíiktól. A magyar bajnok kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjéből a Konferencia-liga selejtezőjébe, ahol következő ellenfele az ír Shamrock Rovers lesz.

Legutóbb 2017-ben a Budapest Honvéddal fordult elő, hogy a magyar bajnok az első párharcát elvesztette a BL-selejtezőben, feröeri klub pedig - három kiesést követően - most először vert meg és búcsúztatott magyar csapatot európai kupasorozatban.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt alább olvashatják.

A két összeállítás:

  • Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Baráth, Gojak – Abu Fani, Zachariassen, A. Traoré – Varga B.
  • KÍ: Johansson – B. Petersen, O. Faerö, Forren – R. Joensen, Andreasen, D. Pavlovics, Danielsen – Ar. Frederiksberg, Kassi, Kronberg.

Csercseszov edző kihagyta Cissét, Marquinhost és Esitit az első mérkőzéshez képest, játszik viszont Knoester, Gojak és Abu Fani.

Kezdődik a mérkőzés.

Az első védés Dibusz Dénesé, egy 15 méteres lövésbe Kronberg még belestukkolt. A kapus szépen védett.

A 6. percben Civic rossz ütemben próbált szerelni a tizenhatoson belül, buktatta a nagyszakállú Kronberget. Jogos büntető. Arni Frederiksberg a bal alsó sarokba vágta a labdát, Dibusz a másik oldalra indult. 0-1.

Eltelt tíz perc a bekapott gól óta. A Fradi többet birtokolja a labdát, de nagyon esetleges a támadás, mintha most játszanának először együtt a zöld-fehér mezesek.

A 20. percben Botka beadása után Civic a kapu fölé fejelt, nem volt igazán veszélyes.

Labdabirtoklási fölényben a Ferencváros, de ez semmit sem ér. Ivószünet.

Budapest, 2023. július 19.
Amer Gojak, a Ferencváros (j) és Árni Frederiksberg, a feröeri Kí Klaksvík játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtező fordulójában játszott Ferencváros TC - Kí Klaksvík visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. július 19-én.
MTI/Illyés Tibor
Amer Gojak, a Ferencváros (j) és Árni Frederiksberg, a feröeri Kí Klaksvík játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtező fordulójában játszott Ferencváros TC - Kí Klaksvík visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. július 19-én. MTI/Illyés Tibor

A 30. percben Knoester kipasszolt egy labdát taccsra, miközben senki nem járt a közelében.

A 32. percben Traoré elveszített egy labdát, fordultak a vendégek, egy rossz lövés éppen a hosszú oldalon érkező Frederiksberg elé került, aki négy méterről a hálóba passzolt, 0-2.

A 45+2 percben Kassi az oldalvonal közepéről a félig üres kapu felé lőtte a labdát. Dibusz nagyjából visszaért, de nem nyúlt jól bele. Potyagól, 0-3.

Vége az első félidőnek. Tüntet a közönség a játékosok ellen.

A második félidő elején cserélt a Ferencváros, Makreckis és Ben Romdan váltotta Baráthot és Gojakot.

Knoester legalább harmadik borzalmas hibája után Kassi tisztán mehetett a kapu felé, Dibusz védett.

Lisztes és Owusu, két csatár próbál meg segíteni, a Ferencváros előző idénybeli két pillére, Zachariassen és Traoré is lement.

Támadgat a Ferencváros, de a 70. percig nincs kaput eltaláló lövése.

Ben Romdan fejese eldöcögött a kapuig, Johansson ölre fogta a labdát.

Marquinhos is a pályán, Civic füttyszó kíséretében ment le.

A Fradi-tábor – érthetően – az ismert jelzős szerkezettel minősíti a csapat játékát. Más kérdés, mennyit értenek belőle a külföldi játékosok. Aztán Csercseszov is megkapta a magáét: auf Wiedersehen! Aztán jön az edzőnek és stábjának a „Ruszkik haza!”

Dibusz legalább harmadik jó védése, edzúttal a bal alsó sarok elöl ütötte ki a labdát. Majd megint.

A 88. percben mutatta Johansson, a feröeri kapus az első bravúrját, Varga közeli lövését kivédte.

Vége a mérkőzésnek és a szenvedésnek. A KÍ 3-0-ra nyert, a Ferencváros kiesett, átkerült a Konferencia-liga második selejtező fordulójába.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×