eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Megszólalt a NOB elnöke az orosz sportolók olimpiai kitiltása ügyében

Thomas Bach szerint nehéz elképzelni, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) októberi ülése előtt döntsenek a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon való orosz és fehérorosz részvételről.

A NOB elnöke egy kerekasztal-beszélgetésen szólt erről, amelyről az insidethegames.biz számolt be. Az ülésre az indiai Mumbaiban kerül sor október 15-17-én, a NOB végrehajtó testületének október 12-13-i tanácskozását követően.

"Kellő időt szánunk rá, a lehető legbiztosabbnak kell lennünk abban, hogy a megfelelő döntést hozzuk" - idézte a portál a német sportdiplomatát.

Bach helyeselte, hogy addig is az orosz és fehérorosz sportolók - egyénileg, és szigorúan semleges színekben - versenyezhessenek a nemzetközi viadalokon, mindaddig, amíg nem támogatják az ukrajnai háborút, és nem állnak kapcsolatban a hadsereggel. A NOB-elnök hangsúlyozta, hogy a versenyzők nem bűnhődhetnek országuk politikája miatt.

"Küldetésünk, hogy a világ összes sportolóját békés versenyben egyesítsük" - mondta Bach. - "A mi felelősségünk, hogy nem büntetjük meg őket kormányaik tetteiért."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×