eur:
389.63
usd:
361.94
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A szerb Novak Djokovic az ausztrál Nick Kyrgios ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében 2022. július 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Ezért bukott el Novak Djokovic, Taróczy Balázs elemezte az új csillagot

A spanyol Carlos Alcaraz nyerte a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyét, a vasárnapi döntőben öt játszmában győzte le a 23-szoros Grand Slam-bajnok szerb Novak Djokovicot. Carlos Alcaraz személye óriási változást hozott a férfi teniszben, mert nem szokás ilyen fiatalon, ennyire éretten játszani - mondta az InfoRádiónak a korábbi Grand Slam-tornagyőztes magyar teniszező.

Alcaraz nem egyszerűen azért győzött Djokovics ellen, mert egy új generáció kerül most a férfi teniszben az élre, hanem azért mert a személyisége az, ami óriási változást hozott a férfi teniszben. Ennyire fiatalon, ennyire éretten és jól játszani szinte elképzelhetetlen volt korábban. Láttunk olyanokat korábban is, hogy egy-egy fiatal játékos egy-egy nagy győzelmet a magáénak mondhatott, de az, hogy ilyen tartósan, ilyen rövid idő alatt valaki a tenisz élére kerüljön, ilyen még nem volt - mondta el az InfoRádióban Taróczy Balázs.

A korábbi Grand Slam-tornagyőztes magyar teniszező szerint a második játszmában dőlt el a mérkőzés. Az első játszmában Djokovics gyakorlatilag lemosta Alcarazt és a második szett volt az, amikor már két egyenlő tudású és egyenlő szintű játékot produkáló játékos mérkőzése volt látható. A harmadik szettben pedig Alcaraz már egészen káprázatosan lesöpörte a pályáról Djokovicsot.

A magyar tenisz csillag arról is beszélt, hogy szerinte a nagy korkülönbség miatt is különleges volt a spanyol és a szerb versenyző csatája, hiszen a spanyol világelső még meg sem született, amikor Novak Djokovics már profi teniszező volt.

"A mérkőzés utáni interjúban Alcaraz ezt ki is hangsúlyozta, hogy úgy nőttem föl, hogy téged bámultalak annak idején amikor gyerek voltam, és, hogy 36 évesen olyan vagy mint egy 26 éves, egészen új szintre tetted a fizikai felkészülést és az ambíciódat." - idézte fel a spanyol teniszező szavait Taróczy Balázs.

A magyar teniszező ugyanakkor annak is hangot adott, hogy nem lehet még tudni, mennyi energiája van vagy lesz még Djokovicsnak az eddigi vezető pozíciójának a megőrzésére. Lehet, hogy éveken át két nagy játékos párharcát láthatják majd a nézők, de az is lehet, hogy szép lassan Alcaraz stabilizálja majd az első helyét a világ férfi teniszének az élvonalában.

Erre pedig meg van minden esélye Alcaraznak, hiszen egészen fantasztikus kvalitásai vannak. Mind fizikailag, mind szellemileg, óriási küzdő, egy olyan nagyon-nagyon jó versenyző, akinek egyáltalán nem remeg meg a keze, ha egy Grand Slam-versenyt meg lehet nyerni - mondta az InfoRádióban Taróczy Balázs, korábbi Grand Slam-tornagyőztes magyar teniszező.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×