eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a csapat sajtótájékoztatóján a leverkuseni BayArenában 2023. március 8-án. A magyar bajnok labdarúgócsapat másnap a Bayer Leverkusen ellen lép pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjében.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Fradi-rajt: a játék gyenge volt, de lesz még egy visszavágó is

Túl van a Ferencváros a premieren a Bajnokok Ligája selejtező első mérkőzésén a 2023–2024-es idényben. A 0-0-s döntetlen természetesen nem döntötte el a továbbjutást, de a Ferencvárosnak a hazai körülmények között minden esélye megvan a második fordulóba jutásra a feröeri KÍ Klaksvík ellen

A feröeri bajnok KÍ ellen a Dibusz – Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Baráth, Esiti – Zachariassen – Marquinhos, Varga B., Traoré tizenegy kezd. Közülük Cissé és Varga Barnabás érkezett a mostani átigazolási időszakban.

A cserék között ott van Lisztes Krisztián, Sigér, Pászka, Katona, Kaján és a tartalékkapus Varga Ádám, valamint Knoester, Owusu, Abu Fani, Gojak, Abena és Makreckis is.

A 3. percben már védenie kellett a Johanssonnak, a KÍ svéd kapusának, Varga Barna perdítését ütötte ki, majd a középcsatár fejjel is veszélyeztetett.

Ferencvárosi fölény jellemzi a játékot, de egyelőre jól védekezik a hazai csapat. Varga Barnabás fejét igyekeznek megjátszani a társak, a 12. percben a kapu mellé fejelt Civic szabadrúgása után.

Szögletből veszélyeztetett a KÍ. Egymás után kettőt rughattak, mind a kettő veszélyes volt. Egy perccel később Forren fejese után Dibusz a léc alól piszkálta ki a labdát, majd Pavlovics is fejelt. Meglepő fordulat.

A 23. percben Zachariassen beadása után Adama Traoré a hálóba fejelt, de a norvég középpályás lesen vette át a labdát, maradt a gól nélküli állás.

Mezőnyjátékkal telnek a percek. Alacsony színvonalú a játék.

Esiti hibája, rossz keresztlabdája okoz izgalmat. Cissé belelépett Frederiksberg lövésébe.

A 43. percben Forren hatméteres fejese a lécről pattant ki.

Vége az első félidőnek.

Csere nem volt egyik oldalon sem. A Ferencváros többet birtokolota a labdát a folytatás első öt percében, helyzet nélkül.

Végre egy kaput eltaláló lövés: Esiti 30 méteres lövését csak ütni tudta a kapus.

Húsz perc is elment a második félidőből, meddő a ferencvárosi fölény.

Két támadót hozott be Csercseszov, Owusu és Lisztes Krisztián állt be, Marquinhos és Traoré helyére.

Öt perccel később Esiti is lement, Sigér Dávid folytatja.

A 79. percben Botka keresztbelőtt labdáját Denielssen éppen csak kipiszkálta Varga elől.

A 84. percben Lisztes szabadrúgást harcolt ki, Civic beemelte, de Varga nem találta el a kaput.

Helyzet a másik oldalon: Civic fejjel mentette a jobb felső sarokba tartó, 12 méteres lövést.

Zachariassen helyére bement Makreckis a hosszabbításban.

Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros 0-0-lal zárt a KÍ Klaksvík ellen a BL-selejtező első fordulójának első mérkőzésén. Visszavágó július 19-én.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×