eur:
391.29
usd:
366.68
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának második szabadedzésén a spielbergi pályán 2022. július 9-én. A futamot július 10-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Szakértő: Max Verstappen az Osztrák Nagydíjon is bizonyította, hogy beérhetetlen

A Forma–1-es világbajnokságban Max Verstappentől végérvényesen lemaradni látszik a csapattárs, Sergio Perez – vélekedik Vámosi Péter.

A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nyerte a Forma;1-es Osztrák Nagydíjat, ezzel pedig megállíthatatlanul közelebb került a harmadik világbajnoki címéhez.

"Az Osztrák Nagydíjat már évek óta a Red Bull hazai pályájának is tekintheti" – mondta el Vámosi Péter, a motorsportonline.hu főszerkesztője. Szerinte Verstappen számára ezen a futamon az igazi kihívás a Red Bull csapatán belülről érkezett Sergio Perez személyében. A mexikói pilóta nem volt korábban jó passzban, azért nem vett részt az Osztrák Nagydíj előtti csütörtöki sajtótájékoztatón, mert nem akart érdemben válaszolni az azt firtató kérdésekre, hogy miért van olyan nagyon lemaradva a világbajnokságot toronymagasan vezető Max Verstappen mögött.

Az Osztrák Nagydíjon Perez hiába szerzett értékes helyezéseket, most még tovább nőtt a távolság Verstappen és az őt beérni akaró csapattárs között, és már beláthatatlan távolságba került Pérez a világbajnoki cím megszerzésétől. A szakújságíró szerint ugyanakkor emiatt nincs szégyellni valója, sőt megtette a maximumot: a 15. helyről feljött a dobogó harmadik fokára.

"Sok ilyen éve volt már a Forma–1-nek. Megéltük már ezt a Mercedesszel és Louis Hamiltonnal, a Ferrarival és Michael Schoumacherrel is" – tette hozzá Vámosi Péter.

Arról is beszélt, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően az Osztrák Nagydíjon a Ferrari a Red Bull kihívójaként reálisan megelőzhette volna a Mercedest és az Aston Martint is. Így is történt, csak Carlos Sainz végül a büntetése miatt már csupán a hatodik lett hivatalosan. "Lehetett volna akár a harmadik is, hogyha nem hagyja el annyiszor a pályát" – mondta az újságíró, aki szerint az Aston Martin és a Ferrari fej-fej melletti harca lesz majd az egyik legizgalmasabb párharc a Forma–1 idei versenysorozatában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×