eur:
391.06
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Edgaras Jankauskas litván szövetségi kapitány a litván labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a másnapi, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2023. június 19-én.  
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A litván kapitány szerint Magyarország futballnagyhatalom

Edgaras Jankauskas azt mondta: "Magyarország a csoport két favoritja közül az egyik."

A litván nemzeti válogatott kapitány úgy vélte: a magyar csapatot fiatal, de tehetséges futballisták alkotják. A válogatott erősségéről mindent elárul, hogy tavaly legyőzte Németországot és kétszer az Eb-ezüstérmes Angliát is" - mondta a 48 éves szakvezető, aki csapata szombati találkozójáról úgy vélekedett, kemény meccs volt Bulgária ellen, melyen meg kellett szenvednie a pontszerzésért úgy, hogy 75 percet emberhátrányban volt.

A játékosként 56-szoros válogatott tréner azzal folytatta a házigazdák dicséretét, hogy a magyarok "megfelelő erővel és minőséggel" rendelkeznek, egyik nagy erényüknek azt tartotta, hogy "rendkívül gyorsak az átmenetben" védekezésből a támadásba.

"Magyarország európai futball nagyhatalomnak számít, amely ráadásul emelkedő, javuló tendenciát mutat" - jelentette ki Jankauskas, aki kiemelte az infrastruktúrafejlesztés fontosságát is, amely végbement az elmúlt évtizedben.

A szakember a sok hiányzó kapcsán - Justas Lasickas eltiltás, míg a csapatkapitány Fedor Cernych sérülés miatt nem bevethető - úgy válaszolt az MTI-nek, hogy ezt a problémát filozofikusan közelíti meg, azaz

új játékosoknak kell lehetőséget adni, akik így bizonyíthatnak.

A kapus Edvinas Gertmonas arról beszélt, hogy őt kifejezetten feldobja, ha nagy közönség, telt ház előtt léphet pályára, de szerinte ez játékosfüggő, kire hogy hat a szurkolósereg.

A Puskás Arénában 20.45-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×