eur:
394.84
usd:
371.27
bux:
66166.81
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Donat Kekesi/Novák Katalin/Facebook

Novák Katalin és Gyulay Zsolt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével találkozott

Az orosz és fehérorosz sportolók helyzetéről, az olimpiai felkészülésről és a jövő évi párizsi olimpiáról is beszélgetett Novák Katalin köztársasági elnök Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével a NOB lausanne-i központjában.

Lausanne-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) székházában fogadta Novák Katalin köztársasági elnököt és Gyulay Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.

A megbeszélések után Gyulay Zsolt magyar újságíróknak elmondta, hogy áttekintették az aktuális kérdéseket, például az orosz és fehérorosz sportolók indulását a párizsi olimpián. A MOB-elnök emlékeztetett, az IOC részéről az a direktíva, hogy bizonyos megkötésekkel – semleges zászlók alatt – visszaengedjék a kvalifikációs versenyekre és az olimpiára az érintett versenyzőket.

A tárgyaláson szóba került a Magyar Olimpiai Bizottság helyzete, a felkészülés és maga az ötkarikás játékok, amelynek magyar táborába Novák Katalin meghívta Thomas Bachot, hogy együtt ünnepeljen a magyar sportolókkal.

Gyulay Zsolt beszélt arról is, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság döntött arról, hogy a nyolcvanadik életévét betöltő Schmitt Pál helyére Fürjes Balázst javasolják a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagjának. Végül arra is kitért, hogy 127 évvel ezelőtti megalakulásakor a magyar volt a hatodik olimpiai bizottság, így óriási tisztelet övezi a MOB-ot a nemzetközi bizottságban.

A látogatás zárásaként a kétszeres olimpiai bajnok is aláírta Thomas Bach irodájának üvegfalát, ami már nagyjából 300, köztük több magyar bajnok aláírása is díszít.

A Svájcba munkalátogatásra érkezett Novák Katalin csütörtökön találkozik Alain Berset szövetségi elnökkel, majd a Swiss Economic Forum nevű gazdasági fórumon tart előadást Magyarország szerepe Európában címmel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Orosz növekedési terveket sugalló álláshirdetések okoztak galibát a Raiffeisennél

Orosz növekedési terveket sugalló álláshirdetések okoztak galibát a Raiffeisennél

Az osztrák Raiffeisen Bank International a közelmúltban több tucat álláshirdetést adott fel oroszországi pozíciókra. Az általuk sugallt növekedési tervek ellentmondanak a bank a hivatalos ígéretének, mely szerint kivonul a piacról – írta meg a Financial Times.  Johan Strobl vezérigazgató azonnali vizsgálatot rendelt el, és tisztázta a bank a hibát, ugyanakkor a háború kezdete óta valóban növelte létszámát az orosz piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×