eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Donat Kekesi/Novák Katalin/Facebook

Novák Katalin és Gyulay Zsolt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével találkozott

Az orosz és fehérorosz sportolók helyzetéről, az olimpiai felkészülésről és a jövő évi párizsi olimpiáról is beszélgetett Novák Katalin köztársasági elnök Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével a NOB lausanne-i központjában.

Lausanne-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) székházában fogadta Novák Katalin köztársasági elnököt és Gyulay Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.

A megbeszélések után Gyulay Zsolt magyar újságíróknak elmondta, hogy áttekintették az aktuális kérdéseket, például az orosz és fehérorosz sportolók indulását a párizsi olimpián. A MOB-elnök emlékeztetett, az IOC részéről az a direktíva, hogy bizonyos megkötésekkel – semleges zászlók alatt – visszaengedjék a kvalifikációs versenyekre és az olimpiára az érintett versenyzőket.

A tárgyaláson szóba került a Magyar Olimpiai Bizottság helyzete, a felkészülés és maga az ötkarikás játékok, amelynek magyar táborába Novák Katalin meghívta Thomas Bachot, hogy együtt ünnepeljen a magyar sportolókkal.

Gyulay Zsolt beszélt arról is, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság döntött arról, hogy a nyolcvanadik életévét betöltő Schmitt Pál helyére Fürjes Balázst javasolják a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagjának. Végül arra is kitért, hogy 127 évvel ezelőtti megalakulásakor a magyar volt a hatodik olimpiai bizottság, így óriási tisztelet övezi a MOB-ot a nemzetközi bizottságban.

A látogatás zárásaként a kétszeres olimpiai bajnok is aláírta Thomas Bach irodájának üvegfalát, ami már nagyjából 300, köztük több magyar bajnok aláírása is díszít.

A Svájcba munkalátogatásra érkezett Novák Katalin csütörtökön találkozik Alain Berset szövetségi elnökkel, majd a Swiss Economic Forum nevű gazdasági fórumon tart előadást Magyarország szerepe Európában címmel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×