eur:
380.11
usd:
353.02
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Juhász Dorka, a Connecticuti Egyetem játékosa nyilatkozik a sajtó képviselőinek, miután az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Minnesota Lynx leigazolta a pécsi születésű, 23 éves Juhászt a New Yorkban rendezett eseményen 2023. április 10-én. A draftolás során a liga csapatai választhatnak a bajnokságba újonnan érkező játékosok közül. Ezek általában az amerikai egyetemi rendszerből érkező kosárlabdázók, de nemzetközi játékosok is nevezhetnek.
Nyitókép: MTI/AP/Adam Hunger

Csodálatosan mutatkozott be a WNBA-ben a pécsi Juhász Dorka - videó

A pécsi Juhász Dorka kezdőként lépett pályára a WNBA-ben (amerikai női profiliga) szereplő Minnesota Lynx csapatában a Washington Mystics elleni előszezoni mérkőzésen.

A sportal.hu a WNBA honlapja alapján számol be az első előszezonbeli mérkőzésről. Juhász Dorka ezen 11 pontot dobott.

A WNBA honlapja szerint a magyar játékos a minneapolisi mérkőzésen szerzett tíz lepattanót is, de ez is kevés volt Juhász Dorkáék sikeréhez, a meccset a Washington Mystics nyerte 72–69-re.

Itt a magyar lány egyik remek dobása. Az érdekessége, hogy egyetmi csapattársától érkezik a passz, erre utalnak is a tweetben.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a 23 éves magyar magasbedobót egy hónapja a 16. választással szerezte meg a - 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben bajnok - Minnesota a drafton.

Ha Juhász Dorka bekerül a Minnesota keretébe (ezek után komoly esély van rá), akkor valószínűleg nem tud részt venni a júniusi Európa-bajnokságon, amelyen a magyar válogatott is érdekelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×