eur:
389.14
usd:
361.27
bux:
68455.09
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A siófoki Debreczeni-Klivinyi Kinga (k), valamint a dán csapatban játszó Sarah Iversen (b) és Stine Ruscetta Skogrand (j) a női kézilabda Európa Liga negyeddöntőjében játszott Siófok KC - Ikast Handbold első mérkőzésen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2023. március 18-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Tragédia Siófokon: szomorú vége lesz egy sikertörténetnek

Két éve még Európa-liga-döntőt játszott a kézilabdacsapat, most szélnek ereszthetik a teljes keretet.

Hetek óta az a hír járja, hogy az NB I-ben szereplő Siófok KC női kézilabdacsapata szélnek ereszti játékosait és a következő szezonban a juniorcsapattal áll ki a hazai bajnokságban. A hírt a klub semmilyen formában nem kommentálta, de a hétvégén kiderült, mindez igaz: az Alba Fehérvár elleni 28-28-as bajnokit követően a válogatott irányító, Debreczeni-Klivinyi Kinga váratlanul megtörte a csendet.

„A hírek igazak. Nem jó egyáltalán a hangulat, nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Tényleg nagyon nehéz egy mérkőzésre vagy edzésre felpörögni, felkészülni, mivel nehéz helyzetben van a klub, ez nem titok” – mondta az m4sport.hu-nak a 31 éves játékos.

Azok a játékosok, akiknek jövőre szerződésük lett volna, sem maradhat a klubnál, Debreczeni-Klivinyi ugyanakkor jó helyzetben van, hiszen leigazolását már bejelentette a Moyra-Budaörs.

„Küzdöttünk. Sok jó eredményt értünk el ebben a szezonban, az Európa-liga csoportkörbe, majd onnan továbbjutás. Tényleg jó eredményeket értünk el, de sajnos a végére minden elromlott” – fogalmazott.

A siófoki csapat jelenleg a 9. helyen áll a női kézilabda NB I-ben, 18 lejátszott mérkőzés után.

A Siófok 2006-ban még a harmadosztályban szerepelt, de – a tulajdonos Fodor János vezetésével – a 2009-2010-es bajnoki idényben már az élvonalban indulhatott. Története legnagyobb sikerét az EHF-kupában érte el, amelyet 2018-19-ben megnyert, 2020-2021-ben pedig döntőt játszhatott. A magyar bajnokságban két bronzérmet szerzett (2011-12, 2018-19).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×