eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Mikler Roland, a Szeged kapusa ünnepli a csapat győzelmét a férfi kézilabda NB I OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzés végén a szegedi Pick Arénában 2023. április 15-én. A címvédő Szeged 30-28-ra győzött.MTI/Czeglédi Zsolt
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Mikler Roland: sikerült felülkerekednünk a Veszprém elleni vereségeken

A címvédő Szeged házigazdaként 30-28-ra legyőzte a Veszprémet a férfi kézilabda NB I rangadóján.

"A legfontosabb az volt, hogy a negatív szakaszt, amit a Veszprém ellen az elmúlt mérkőzéseken mutattunk feledtetni tudjuk, és győzni tudjunk a hazai rangadón. Ez sikerült is, ezért azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk" – mondta az InfoRádióban Mikler Roland, a Szeged férfi kézilabdacsapat kapusa.

Mikler Roland szerint volt olyan korábbi mérkőzésük, ami "nem engedhető meg ennek a csapatnak", de a 13 gólos vereség után próbáltak máshogy kimenni a pályára, koncentráltabban játszani. Ennek ellenére a Veszprém erősebb volt. A Magyar Kupában, és előtte a Bajnokok Ligája visszavágóján is győzni tudott. A hazai alapszakasz-mérkőzés azért is volt fontos, mert azzal, hogy a Veszprém korábban a bajnokságban elveszített egy pontot, nyitva maradt a lehetőség az alapszakasz győzelemre.

"Ez a győzelem adhatja meg nekünk ezt a pozíciót, ami nyilván azt jelenti, hogy a döntőt hazai pályán kezdhetjük majd"

– mondta Mikler Roland.

A tavalyi bajnoki döntő óta ez volt a legszorosabb, legizgalmasabb végjátékot magában hordozó mérkőzés a két csapat között. "Örülünk nagyon, nyilván mert egy elég hosszú negatív szakaszban vagyunk a Veszprém ellen, sőt, hazai pályán még nem is sikerült a Pick Arénában legyőzni őket. Azért ez egy nagyon nagy presztízscsata. Azzal, hogy megtörtük ezt a jeget és otthon végre le tudtuk győzni a Veszprémet, akár kezdődhet jól is nekünk a döntő azáltal, hogy hazai pályán már megszerezhetjük az előnyt" – mondta, hozzátéve, hogy mivel két győztes mérkőzésig tart a döntőben a párharc, ezért ez nagyon fontos fegyvertény lehet.

Mikler Roland szerint minden hiányzó játékos fontos egy ilyen csatában, ahol 60 perc kőkemény küzdelem van, és kellenek a friss emberek.

A hiányzó Bánhidi Bence pozíciójában Rosta Miklós játszott, aki szinte az összes ziccerét lehetőségét belőtte, és a csapat egyik húzóembere volt.

Ugyanakkor van olyan szabály, hogy a magyar bajnokságban két magyar fiatalnak a csapatban kell lenni, Sebastian Frimmelt emiatt hagyták ki, Kent Robin Tönnesen pedig beteg volt.

"Azt gondolom, hogy amit a Pastor mester is mond mindig, hogy az a legjobb játékos, aki egészséges, és aki a csapat rendelkezésére áll. Úgyhogy most ez a csapatunk, és ezzel a csapattal kellett megszerezni ezt a két pontot" – jegyezte meg a Szeged férfi kézilabdacsapat kapusa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×