eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

A vívók hallani sem akarnak az oroszokról

Az Európai Vívószövetség sportolói közös nyilatkozatban adtak hangot csalódottságuknak, amiért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság lehetővé tette az orosz és fehérorosz sportolók számára, hogy semlegesként visszatérhessenek a nemzetközi versenyekre.

Állásfoglalásukról beszámolva az insidethegames.biz oldal emlékeztetett rá, hogy a NOB ajánlása nyomán a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) a március 10-i rendkívüli kongresszusán 89 szavazattal 46 ellenében megszavazta a két ország vívóinak újbóli indulását, kizárólag semleges színekben. A döntés ellen tiltakozók közül a német, a lengyel és a finn szövetség FIE-versenyt törölt, mert nem hajlandók fogadni rendezvényükön orosz és fehérorosz sportolókat.

Az EFC sportolói közleményük szerint csalódottak a NOB döntése miatt, és elítélték az Ukrajnában háborúzó Oroszországot és az őt támogató Fehéroroszországot. Egyúttal felszólították a nemzetközi sportszervezeteket, hogy a konfliktus rendezéséig tartsák érvényben az oroszok és fehéroroszok versenyekre vonatkozó eltiltását.

"Szolidaritást vállalunk Ukrajna népével, határozottan elítélve ezt a háborút, amely óriási emberi szenvedést és tragédiát okoz, és amelynek végét nem látni" - áll a dokumentumban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×