eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az aranyérmes orosz Jevgenyij Rilov (k), ezüstérmes honfitársa, Kliment Kolesznyikov (b) és a bronzérmes amerikai Ryan Murphy a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi 100 méteres hátúszásának eredményhirdetésén a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Az oroszok nem indulnak a vizes világbajnokságon

A júliusi, fukuokai vizes világbajnokságon nem vesznek részt az orosz sportolók Vlagyimir Szalnyikov, az Összoroszországi Úszószövetség elnöke szerint.

Az úszásban négyszeres olimpiai bajnok sportvezető nyilatkozatával elébe ment a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a World Aquatics (WA) júliusra halasztott döntésének. A WA szerdai közleménye szerint a szervezet létrehozott egy munkacsoportot azzal a feladattal, hogy vizsgálja meg, az orosz és fehérorosz sportolók milyen módon indulhatnának újra semleges versenyzőként a nemzetközi viadalokon. Az alkalmi testület jelentését viszont csak a júliusban sorra kerülő WA-ülésen vitatják meg, ezt pedig túl kései időpontnak tartja Szalnyikov, aki egyúttal elfogadhatatlannak nevezte az oroszok visszafogadásának kritériumait, melyeket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) javasolt.

A NOB március 28-án állt elő azzal az indítvánnyal, hogy - semlegesként - engedjék vissza az orosz és fehérorosz sportolókat a nemzetközi versenyekre azzal a megkötéssel, hogy csak olyanok indulhatnak, akik nyilvánosan nem emeltek szót Oroszország ukrajnai háborúja mellett, és nem állnak kapcsolatban a fegyveres erőkkel vagy a nemzetbiztonsági szervekkel.

Fukuokában július 14. és 30. között rendezik meg a 2023-as vizes világbajnokságot.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×