eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook/ LightingLab

Scheidler Géza: Halász Bence a budapesti atlétikai vb magyar éremreménye

A Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója szerint a kalapácsvető Halász Bence esélyes az éremszerzésre. Arról is beszélt, hogy mikor rendezhetnek először versenyt a szinte már most kész stadionban.

"Az első fix dátum a magyar bajnokság, ami július 7-én és 8-án most már megegyezés alapján a stadionban lesz. Tehát Magyarország legjobbjai először léphetnek versenykörnyezetben a pályára, ami óriási élmény lesz, és azoknak a versenyzőknek, aki kvalifikálnak majd a vébére, nagyon jó főpróba is" – mondta el az InfoRádióban Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója.

Emellett törekednek arra, hogy megteremtsék annak a feltételét, hogy akár edzéslehetőséget is adjanak a magyaroknak. Már öt és fél hónap sincs hátra a világbajnokság kezdetéig. Az esélyeket Scheidler Géza szerint reálisan kell kezelni: az atlétikai mezőny több mint 200 országot ölel fel, és Magyarországon szinte minden szakággal tervszinten, intenzíven foglalkoznak.

"Van dobogós reményünk Halász Bence személyében"

– mondta Scheidler Géza, aki szerint ha a sportoló felkészülése jól sikerül és sérülésmentes, akkor ez az eredmény megvalósítható.

A döntőbe 3-4 versenyzőt szeretnének juttatni, és nem titkolt cél, hogy bizonyos versenyszámokban magyar csúcs szülessen függetlenül attól, hogy ez a nemzetközi mezőnyben ez mit fog jelenteni, hiszen legjobb formájukat szeretnék mutatni a közönség előtt.

Halász Bence 2021-es éve pechesen alakult, mert a műtétje után kellett felkészülnie a tokiói olimpiára, ahol nem sikerült elérnie a céljait. Az elmúlt időszakban viszont egyre jobb teljesítményre volt képes. Scheidler Géza szerint a sportoló 2022-es éve sikerév volt: "beiratkozott a 80 méter fölötti klubba" a kalapácsvetésben, ami elit kategóriának számít. Az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, és most megért arra, hogy klasszis versenyző legyen, aki az arénába belépve a legjobbját tudja nyújtani. Scheidler Géza hozzátette: nagyon bízik abban, hogy ezt a formáját tudja nyújtani a nyári szezonban, és kiemelten az augusztusi hazai rendezésű világbajnokságon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×