eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án.
Nyitókép: Karim Benzema ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án. MTI/EPA/Neil Hall

Real Madrid-bravúr az Anfield Roadon

Sokáig emlékezetes mérkőzésen, címvédőhöz méltó játékkal nyert a Real Madrid 5-2-re az Anfield Roadon a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A másik mérkőzésen is vendégsiker született, a Napoli 2-0-ra verte az Eintracht Frankfurtot. Mind a két győztesnek óriási az esélye a továbbjutásra a három hét múlva esedékes visszavágón.

LIVERPOOL–REAL MADRID 0-0: Darwin Núñez felépült, Rodrygo bekerült a kezdő tizenegybe, mindkét oldalon egy-egy változás az előzetesen jósolt tizenegyekhez képest. Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Bajčetić, Fabinho, Henderson – Szalah, Núñez, Gakpo.Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba – Valverde, Camavinga, Modrić – Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-0: A két kezdő csapat. Eintracht: Trapp – Tuta, Jakić, Ndicka – Buta, Kamada, Sow, Max, Lindström – M. Götze - Kolo Muani. Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera – Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski – Lozano, Osimhen, Kvarachelija.

LIVERPOOL–REAL MADRID 0-0: Nagy lendülettel kezdett a Liverpool, Camavinga hibája után helyzet is kialakult, de Gakpo a döntő pillanatban elkésett.

LIVERPOOL–REAL MADRID 1-0: Elképesztő góllal szerzett vezetést a Pool, Mohamed Szalah a jobbszélső helyéről beadott, elég éles labdáját az Éder Militão mögé befutó Darwin Núñez látványos mozdulattal, jobb sarokkal belőtte a labdát Courtois kapujába.

LIVERPOOL–REAL MADRID 1-0: Jó játék! Az egyik oldalon Rodrygo lövését blokkolta Van Dijk, a másikon Szalah betört a tizenhatoson belülre, de a bal sarok mellé lőtt.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-0: Óriási kapushibából lőtt újabb gólt a Pool. Dani Carvajal hazaküldött labdáját Courtois mellel meg tudta szelídíteni, de aztán a labda a térdére pattant, onnan pedig éppen Mo Szalah elé. Az egyiptomi csatárnak ez nem kihívás, rögtön belőtte.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-0: Sokkal többet volt eddig a nápolyiaknál a labda, de a Frankfurt lőtt többet kapura. Gól még nincs.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-1: Szinte a semmiből szépített a Madrid, Vinícius Júnior a balszélső helyéről, éppen csak a tizenhatoson belülről, Fabinho és Alexander-Arnold között helyezkedve, a bal alsó sarokba csavarta a labdát. Védhetetlenül.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-0: Az első 20 perc végéhez közeledve Trapp, az Eintracht kapusa kétszer is szépen védett.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-1: A 27. percben kényszerűségből cseréltek a vendégek David Alaba helyére Nacho állt.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-1: Az első félóra végén Vinícius, kicsit elcsúszva, szinte ugyanolyat lőtt ugyanoda, mint a gólnál, de Alisson Becker nagyot vetődve védett.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-0: Az olaszok büntetőt kaptak, s ezzel nagy gólszerzési esélyt. Kvaracelija lőtte a tizenegyest, Trapp kivédte.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-2: A Real Madrid kiegyenlített, ahogyan mondani szokták, nem tehetett róla. Valverde labdájára Vinícius Júnior rajtolt, de Joe Gomez előnyösebb helyzetben volt, hazapasszolta a labdát Alissonnak. Ám a kapus belerúgta a labdát az elforduló Viníciusba, a honfitárs lábáról pedig bepattant a labda a kapuba.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-1: Most már vezet a Napoli, a bal szélen elhúzó Lozano éles passzát Osimhen két-három méterről lőtte a kapuba.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-1: Osimhen lesgólt lőtt.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-2: A madridi kontránál Valverde indította Viníciust, aki centerezett, de a ziccerben érkező Rodrygo elől Robertson óriásit mentett.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-1: Vége az első félidőnek.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-2: Vége az első félidőnek.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-3: Vinícius kiharcolt egy szabadrúgást a tizenhatos vonalánál, az alapvonal közelében. Modric belőtte erővel, az érkező Eder Militão szinte tisztán a kapuba tudott fejelni.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-4: Öngóllal növelte az előnyét a vendégcsapat, Rodrygo és Benzema kombinációja után az aranylabdás, nem túl jól, kapura lőtte a labdát, a labda megpattant Joe Gomezen, s így Alisson kapujába pattant. (Az UEFA Benzemának adta a gólt.)

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-1: A frankfurtiak vb-ezüstérmes csatára, Kolo Muani piros lapot kapott.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-2: A nápolyiak kihasználták az emberelőnyt, Kvaracelija passza után Di Lorenzo vette be az egyébként kitűnően védő Trapp kapuját.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-5: A Pool otthon eddig nemhogy öt, még négy gólt sem kapott az Anfield Roadon európai kupamérkőzésen. Ez már történelmi vereség. Modric áthozta a labdát a félpályán, Vinícius a legjobb ütemben passzolt, Karim Benzema pedig hidegvérrel befejezte az akciót.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-5: Jürgen Klopp cserékkel próbál frissíteni. Egészen elképesztő, hova tűnt az első negyedóra Poolja…

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-2: Vége a mérkőzésnek

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-5: Vége a mérkőzésnek

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×