eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A városi csapat szurkolói gyülekeznek Liverpoolban, mielőtt megkezdődik a Liverpool FC - Real Madrid mérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében 2022. május 28-án. A csúcstartó Real Madrid a 14., a Liverpool a hetedik trófeájáért küzd a labdarúgás legrangosabb európai kupasorozatának párizsi döntőjében.
Nyitókép: JAMES SPEAKMAN

A hétfő éjszakai rémálom után milyen este vár a Real Madridra Liverpoolban?

Nem aludtak jól a Real Madrid játékosai a ma esti Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. Legalábbis ezt állítja a Marca, amely nyilvánosságra hozta, hogy éjjel fél egytől a Vörösök ultrái petárdáztak és tűzijátékot tartottak a spanyol csapat szállodája előtt.

A Marca emlékeztetett arra, hogy volt már hasonlóra példa, a 2018–2019-es idényben, Amszterdamban – ahol egyébként utána a Madrid a történtek ellenére nyerni tudott, majd otthon szenvedett súlyos vereséget –, a holland rendőrök négy ultrát le is tartóztattak. Most Liverpoolban nem történt ilyen.

A két gárda legutóbb a 2022-es BL-döntőben találkozott, a Stade de France-ban. A Madrid nyert, mégpedig úgy, hogy kapusát, Thibaut Courtois-t választották a mérkőzés legjobbjának. A belga sztár az Anfield Roadon is főszerepet kaphat, ő maga is beszélt arról a sajtótájékoztatón, hogy tudja, nem lesz könnyű dolga, mert Mohamed Szalahhal az élen a Poolnak kitűnő csatárai vannak.

Az előzetes vélekedés szerint az egyiptomi támadó mellett a januárban igazolt Cody Gakpo és a világbajnokságot sérülése miatt kihagyó Diogo Jota játszhat még, de Jürgen Klopp nagyon reménykedik abban, hogy a hétfőn már edző Darwin Núnez is pályára tud lépni.

A védelemben minden bizonnyal az Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson négyes kezd majd, a középpályán pedig a csapatkapitány Jordan Henderson és az egykori Real Madrid-játékos, Fabinho mellett a fiatal spanyol-szerb Stefan Bajcetic kap várhatóan szerepet. A mindössze 18 éves futballista Vigóban született, édesapja a Vojvodinából indult, játszott Spanyolországban, Portugáliában és Kínában is. Az édesanyja spanyol, így előbb-utóbb választania kell majd a szerb és a spanyol válogatott között, a korosztályos szinten eddig a spanyolban játszott. Már 2020-ban a Liverpool akadémiájára került, de a mostani idény hozta meg a berobbanást a számára, néhány napja a Vörösök szurkolói január legjobbjának választották.

A Real Madridnak is lesznek hiányzói, Toni Kroos és Tchouaméni is sérült, de kettejükön kívül Carlo Ancelotti a legerősebb csapatát tudja pályára küldeni. Igaz, Modric mellett Camavinga és Dani Ceballos játszik majd a középpályán.

Rafa Benítez, aki mind a két csapatnál dolgozott – igaz, a Poolnál lényegesen sikeresebben – úgy véli, alapvető fontosságú lesz a mérkőzés kimenetele szempontjából, hogy Trent Alexander-Arnold, aki nagyon jó a támadójátékban, de nem a világ legjobban védekező jobbhátvédje, hogyan bír el Vinícius Júniorral.

Két mérkőzést játszanak ma a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A liverpooli találkozóhoz hasonlóan 21 órakor kezdődik Frankfurtban az Eintracht és a Napoli mérkőzése. A visszavágókra három hét múlva kerül sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×