eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Székely Márton véd a magyar kézilabda-válogatott edzésén a férfi kézilabda-világbajnokságon a göteborgi Valhalla sportcsarnokban 2023. január 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Székely Márton: nekik fogunk menni!

Szerda este 6 órától a címvédő dánokkal küzd meg a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokság negyeddöntőjében Stockholmban. Székely Márton szerint felszabadultan kell játszaniuk a torna utolsó hetében. A magyar csapat hálóőrét elsőként a 25 vb-meccs óta veretlen ellenfélről kérdeztük.

Székely Márton a dánokat illetően elsőként is arra emlékeztetett, hogy a címvédőnek az idei világbajnoki szereplése során eddig talán csak két olyan mérkőzése volt – a horvátok és az egyiptomiak ellen –, ahol oda kellett, hogy tegye magát. Előbbi iksszel (32–32) végződött, utóbbit végül viszont simán (30–25) hozták.

Mint mondta, miután nyilván minden csapat ellen megvan a recept, kizárólag a magyar válogatottan múlik, mit sikerült kifőzniük. Mindazonáltal nagyon reméli és szeretné, ha sikerülne a dánok legutóbbi, 2017-es vereségét valahogyan ismételniük.

De ez már nem a bravúr, hanem a világraszóló csoda kategóriája lenne

– tette hozzá a magyar kapus, hangsúlyozva: nem feltett kézzel fognak kiállni Dánia ellen, hanem az utolsó másodpercig küzdeni fognak.

Mikler Roland – a Svédország elleni középdöntőn „összeszedett” – ujjsérülésével kapcsolatban egyetértett, biztosan nem ezekben a napokban fog tökéletes állapotba kerülni a válogatott másik hálóőre, és lesznek még fájdalmai. Ugyanakkor tudvalevő, hogy hatalmas tűrőképességgel bír, amit már a brazilok ellen is bizonyított. Hozzátette: külön kiemelendő az orvosi és rehabos stáb munkája, akik minduntalan nagyon sokat dolgoznak – nemcsak Mikler Roland sérülésén, hanem – mindenki legjobb teljesítményéért, segítve feltölteni azokat a „raktárakat”, amiket a mérkőzések után a játékosok teljesen kiürítenek.

„A Roli kezével pedig tényleg, »varázspálcával« olyat műveltek, ami egy világra szóló csoda… hogy nem veszítettük el Brazília és a Zöld-foki-szigetek ellen […]” – fogalmazott. Azt is hozzátette, hogy kapustársa akaraterejével olyan példát mutat, amiből mindannyiuknak plusz motivációt kell, hogy nyerjenek. Ezért aztán nagyon reméli, hogy a legjobb nyolc között is tudnak majd kellemes meglepetést okozni.

Az már biztos, hogy a magyar csapat – hacsak nem ér el világraszóló bravúrt – ott lehet a párizsi olimpiai kvalifikációs tornáján jövő márciusban. Székely Márton szerint az, hogy teljesült egy kitűzött tél, az megnyugvást és extra motivációt kell, hogy jelentsen számukra, tehát innentől kezdve egy felszabadultabb játékot vár a csapattól.

„Hiszen önfeledten csak élveznünk kell azt, amit a legjobban szeretünk, ami pedig a kézilabdázás”

– vélekedett a kapus, aki szerint csak így lehet esélyük bárkivel szemben. Kiemelte azt is, hogy: mindenkinek is neki fognak menni, de hogy az adott napon mire lesz elég, az már egy másik történet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×