eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Yann Sommer svájci kapus a negyedik portugál gól után a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Portugália-Svájc mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 6-án. Portugália 6-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Nyolcmillió euróért találta meg a súlyos sérült Manuel Neuer utódját a Bayern

A német labdarúgás szakértői az idei esztendő első átigazolási bombájáról beszélnek.

Péntektől a svájci válogatott kapuvédője őrzi a Bayern München hálóját a sérült Manuel Neuer helyett. A 34 esztendős Yann Sommer már meg is érkezett új csapatához, sőt az első edzésen is részt vett. A Bundesliga nyitómérkőzésén péntek este pedig már ő helyettesíti Neuert a Lipcse ellen.

Az események azt követően gyorsultak fel, hogy egybehangzó információk szerint Neuer sérülése súlyosabb a vártnál. A német válogatott kiváló kapusa nem sokkal a katari világbajnokság után már otthon síbalesetet szenvedett. A klub hivatalos diagnózisa szerint

a 36 esztendős kapusnak jobb lábszártörése volt, és a szezon végéig nem állhat rendelkezésre.

Mostanra viszont a hivatalosan meg nem erősített információk már arról szólnak, hogy Neuer nyílt sípcsonttorrést szenvedett, ami azt is jelentheti, hogy hosszabb ideig nem lehet számítani rá. Kérdéses az is, hogy a súlyos sérülés után milyen állapotban térhet vissza.

A Kicker sportmagazin szerint a bajor klub vezetői emiatt döntöttek arról, hogy Neuert hosszabb távon igyekeznek pótolni. Ezt követően esett a választás a svájci válogatott, egyben a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach kapuvédőjére, Yann Sommerre, aki már csaknem száz alkalommal állt a nemzeti válogatott kapujában, és 2014 óta őrizte a mönchengladbachi együttes hálóját.

A krónikák szerint nem utolsó sorban az ő teljesítményének köszönhető, hogy a bajorok a Borussia elleni négy utolsó mérkőzésen képtelenek voltak győzelmet aratni. A svájci kapuvédő a négy közül különösen az utolsó, őszi mérkőzésén írta be magát a müncheni klub vezetőinek emlékezetébe.

A Kicker szerint

a bajor klub nyolcmillió eurót fizet Bundesliga-riválisának Sommerért,

ezenkívül további egymilliós bónuszt az esetleges Bundesliga-, Német Kupa- vagy Bajnokok Ligája-győzelemért. Szerződése 2025. június 30-ig szól.

Külön érdekesség, hogy Sommer a szezon végén, szerződésének lejártakor immár ingyen távozhatott volna a klubtól. A kapott pénz ugyanakkor bőven elegendő a mönchengladbachi csapatnak arra, hogy a francia Montpellier együttesétől szerződtesse Sommer kiszemelt utódát, az ugyancsak svájci és ugyancsak válogatott Jonas Omlint.

A Bayern München új szerzeménye már átesett a szükséges orvosi vizsgálaton, és pénteken mindenképp pályára lép az RB Lepizig ellen. Julian Nagelsmann edző szerint akár tizenöt perc is elegendő lesz számára, hogy összeszokjon a védelemmel.

A bajorok eddig Sven Ulreichet, Neuer eddigi helyettesét tekintették az átmeneti utódnak. Ulreich azonban az eddigi felkészülési mérkőzéseken több hibát is elkövetett. Sommer szerződtetését ez is indokolta, Sven Ulreich pedig marad az első számú tartalékkapus.

Manuel Neuer egyelőre nem nyilatkozott az utód szerződtetésével kapcsolatban, de a balul sikerült világbajnokság után, még a sérülése előtt jelezte, hogy pályafutását mindenképp folytatni kívánja mind klubjában, mind a válogatottban.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×