eur:
370.88
usd:
344.36
bux:
47199.80
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
A magyar válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkőzés után a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án. Portugália 27-20-ra nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Súlyos magyar vereség után: "borzalmasan játszottunk"

Lékai Máté szerint minden helyzetben hibáztak, Chema Rodriguez pedig arról beszélt, hogy nem volt esélye a válogatottnak visszatérni a játékba. Székely Márton szerint ez "tipikus magyar történet".

A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn 27-20-ra kikapott Portugáliától a világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában, amivel a csoport 3. helyén végzett, és két pontot vihet magával a középdöntőbe. (A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, szombaton pedig hatgólos hátrányból 30-28-ra legyőzték Izlandot.)

A mérkőzés után a magyarok spanyol edzője még arról beszélt, hogy egyelőre nehéz lenne megmondani, mi történt.

"Az biztos, hogy a portugálok magas színvonalon játszottak ma este. Én ezúttal is büszke vagyok a csapatomra, mert a játékosok tették a dolgukat, küzdöttek a legvégéig" - nyilatkozta José María Chema Rodríguez Vaquero. Hozzátette: "ami balul sülhet el egy mérkőzésen, az velünk megtörtént." Megnehezítette a dolgukat, hogy a legjobb védőjátékosukat az első percben végleg kiállították, majd rengeteg lövést rontottak. Fejben nem volt ott a csapat, nem sikerült gólokat lőni. Felidézte, hogy többször is megpróbálkoztak a fordítással, de nem tudták megközelíteni ellenfelüket.

"Ez nem a mi esténk volt, de most már a középdöntőre kell gondolnunk".

Az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, hogy "a 27 kapott gól rendben van, de 20 dobottal nem nagyon lehet nyerni. Náluk szinte mindenkinek jó estéje volt, nálunk pedig a legtöbb játékosnak rossz".

Az edző azt is kifejtette, nem volt esély arra, hogy visszajöjjön a magyar válogatott a meccsbe, mert ha a lerohanásokból sem tud gólt szerezni egy csapat, azzal nem lehet ledolgozni ekkora hátrányt.

A göteborgi középdöntőben szerdán az Európa-bajnok Svédországgal, pénteken Brazíliával, vasárnap pedig a Zöld-foki Köztársaság együttesével találkoznak.

Ezzel kapcsolatban az edző kifejtette: „három csapattal játszunk a középdöntőben, tök mindegy a sorrend, mindegy, hogy a svédekkel először vagy utoljára csapunk össze. Sokkal fontosabb lett volna, hogy négy pontot vigyünk tovább magunkkal, de ez nem sikerült, most mind a három összecsapásunkat meg akarjuk nyerni."

Lékai Máté: borzalmasan játszottunk

"Teljesen maga alatt volt mindenki. Lehet, hogy fejben, mentálisan nem voltunk ott. Székely Márton volt az egyetlen, aki kiemelkedően játszott, de együtt sírunk, együtt nevetünk. Ezek is mi vagyunk, sajnos tudunk így is játszani. Nagyon akartunk nyerni, de ma csak ennyire voltunk képesek" - nyilatkozta a Ferencváros irányítója, akinek három kapura lövése volt, de gólt nem szerzett.

"Borzalmasan játszottunk az elejétől fogva, a legrosszabb rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen teljesítményt fogunk nyújtani, pedig mindannyian tudjuk, milyen fontos mérkőzés volt" - folytatta a hétfő esti találkozó értékelését Lékai.

Sipos Adriánt már a 48. másodpercben végleg kiállították, mert eltalálta az egyik portugál játékos arcát. Az irányító erről azt mondta, nyilván nem jött jókor, hogy a legelején piros lappal kiszórták az egyik védekezőjátékosukat, de lehet, hogy akkor sem nyerik meg a mérkőzést, ha Sipos végig a pályán lett volna.

"Egyszerűen nem találtuk a kulcsát annak, hogy gólokat tudjunk lőni. Amikor odakerültünk, akkor is elhibáztuk a helyzeteket, amikor közelebb tudtunk volna kerülni, akkor is belehibáztunk"

- bosszankodott Lékai.

Bízik benne, hogy valahogy fel tudnak állni a következő három mérkőzésre, kiadják magukból, ami bennük van, és ennél sokkal jobb játékra lesznek képesek.

"Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de valahogy nyernünk kellene, hogy életben tartsuk a reményt a céljaink elérésére" - mondta a szerdai, svédek elleni meccs kapcsán.

Szita Zoltán úgy értékelt: rengeteget hibáztak támadásban, pedig a helyzetek kialakításával nem volt nagy probléma. Hozzáfűzte, az ellenfél kapusa kifejezetten jól felkészült a magyarokból, de ők sem nyújtottak megfelelő teljesítményt.

"A probléma forrása a befejezés volt,

semmi nem jött össze, de nem szabad rágódnunk, mert van még három nagyon fontos és kiélezettnek ígérkező mérkőzésünk" - nyilatkozta a balátlövő, akinek négy lövése volt, de gólt ő sem dobott.

"Nem lehet így kezdeni"

Bánhidi Bence nem értette, miért volt ilyen gyenge a válogatott az első félidőben.

"Szerintem egy óriási sanszot mulasztottunk el azzal, hogy most kikaptunk. Tény és való, hogy van még a középdöntőben három fontos mérkőzésünk, de én azt gondolom, hogy ez a portugál csapat verhető lett volna, ha odafigyelünk az első félidőben" - mondta az M4 Sportnak a szegediek beállója.

A magyarok legjobbja Székely Márton volt, aki 13 védéssel tűnt ki a mezőnyből.

"Nem kezdhetünk így egy ilyen mérkőzést, főleg akkor, ha az első pozícióról szól. Ez a tipikus magyar történet, hogy körbeverés van és mi vagyunk a legrosszabbak minden szempontból. Fel kell állnunk, ez a portugál henger bedarált bennünket ma" - nyilatkozta a kapus.

A D csoport végeredménye:

1. Portugália 4 pont, 2. Izland 4, 3. Magyarország 4, 4. Koreai Köztársaság 0

(Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak. A középdöntőbe az első három helyezett jutott.)

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Hova tegyem a pénzem a befektetéseket terhelő különadó után? - Díjmentes, interaktív online előadás

Hova tegyem a pénzem a befektetéseket terhelő különadó után? - Díjmentes, interaktív online előadás

Az online előadásunkon alaposan áttekintjük az új adózási helyzetet, amelyben a kormány a megtakarítási formákra 13%-os szociális hozzájárulást (szocho) vezet be, a meglévő 15%-os kamatadó mellett. Ez a változás érinteni fogja a július 1-je után keletkező kamatokat és az újonnan vásárolt értékpapírok árfolyamnyereségét. Csatlakozz hozzánk, vizsgáljuk meg együtt azokat a lehetőségeket, amelyek hozamot biztosítanak, ugyanakkor minimalizálják az adóterheket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×