eur:
388.58
usd:
359.09
bux:
66448.77
2024. február 23. péntek Alfréd
ORCHARD PARK, NEW YORK - NOVEMBER 13: Damar Hamlin #3 of the Buffalo Bills celebrates after a tackle during the first quarter against the Minnesota Vikings at Highmark Stadium on November 13, 2022 in Orchard Park, New York. (Photo by Isaiah Vazquez/Getty Images)
Nyitókép: Isaiah Vazquez/Getty Images

Friss hírek a pályán újraélesztett NFL-játékos állapotáról

Damar Hamlin írásban már kommunikál, első kérdése az volt, ki nyerte a meccset.

Tudja mozgatni a lábát, és kérésre meg is tudja szorítani az orvosok és családtagok kezét Damar Hamlin, a Buffalo Bills 24 éves játékosa, aki összeesett a hétfő esti Buffalo Bills–Cincinnati Bengals NFL-mérkőzésen, és a pályán kellett újraéleszteni, miután megállt a szíve – írja az NBC News alapján a Telex.

Hamlin állapotáról azóta nem sokat lehetett tudni, a klubja csütörtökön egy rövid közleményben számolt be arról, hogy a 24 esztendős safety állapota az elmúlt 24 órában "figyelemre méltó javulást mutatott".

Az orvosai szerint a kéz- és lábmozgások azt jelzik, hogy az agya funkcionál. Orvosa szerint miután magához tért, Hamlin azt kérdezte: „Nyertünk?” Timothy Pritts, a Cincinnati Egyetem Klinikai Központjának orvosa erre azt válaszolta: „A válasz igen”, megnyerte az életért vívott csatát.

A 24 éves NFL-játékos továbbra is az intenzív osztályon van lélegeztetőgépen, és nem tud beszélni, de arra képes, hogy egy táblára írjon.

A mérkőzést egyébként egyik fél sem nyerheti meg, mert a félbemaradt meccset nem fogják lejátszani. A Cincinnati Bengals–Buffalo Bills mérkőzés az első negyedben szakadt félbe, a Bengals 7-3-as vezetésénél, amikor Hamlin egy ütközést követően összeesett a pályán, szívrohamot kapott, többször is újraélesztették, majd kórházba szállították.

A két csapat korábban már biztosította helyét a rájátszásban, a Buffalo még versenyben volt az Amerikai főcsoport első kiemeléséért, míg a Bengals saját csoportja győzelméért. Az NFL mostani döntésével a két csapat egyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt. Az NFL döntését még a liga 32 csapata közül legalább 24-nek jóvá kell hagynia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagy Márton: nincs megállás a hitelpiacon, állami segítséget kapnak idén is a vállalkozások

Nagy Márton: nincs megállás a hitelpiacon, állami segítséget kapnak idén is a vállalkozások

Tavaly már tízből nyolc új kkv-hitel és a teljes kkv-hitelállomány fele mögé állt oda a Garantiqa kezességvállalással, idén csökkentett díj mellett tudják igénybe venni ezt a segítséget a vállalkozások. A Nemzetgazdasági Minisztérium mai, a Garantiqa és a Start Garancia eredményeit bemutató sajtótájékoztatóján Nagy Márton miniszter hangsúlyozta: a garanciaintézmények nélkül rengeteg vállalkozás nem jutna hitelhez, ezért nemcsak a gazdasági visszaesés mérséklésében voltak aktívak, hanem a hitelpiac élénkítésében is fontos szerepük lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 23. 10:01
×
×
×
×