eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az olimpiai ötkarika Tokióban 2021. június 7-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik a japán fővárosban.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

India olimpiát akar rendezni 2036-ban

A Föld most "még csak" második legnépesebb országáról van szó.

India készen áll arra, hogy pályázzon a 2036-os nyári olimpia rendezési jogára. Erről Anurag Thakur sportminiszter beszélt szerdán, egyúttal jelezte: legnagyobb eséllyel Gudzsarát állam legnagyobb városa, Ahmedabad lehet a házigazda. A terveket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptemberi mumbai kongresszusán mutatják majd be.

"Vannak reményeink, és biztos vagyok abban, hogy India maximálisan fel fog készülni a pályázatra" - fogalmazott Thakur. Hozzátette, a városnak megvan a kellő infrastruktúrája - szállodák, repülőterek, sportkomplexumok - és a vezetőség nagyon komolyan gondolja a rendezést.

A nemzetközi médiában megjelent felsorolásban Indián kívül Egyiptom, Indonézia, Katar, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Törökország és Magyarország szerepel az érdeklődők között.

A 2024-es olimpiának Párizs, a 2028-asnak Los Angeles, a 2032-esnek Brisbane ad majd otthont.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×