eur:
394.31
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A dél-koreai Kim Mun Hvan (j) és az uruguayi Darwin Núnez fejeli a labdát a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a H csoportban játszott Uruguay-Koreai Köztársaság mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ri Dzsin Man

Forradalmi újítás jön a Premier League-ben – a játékosok védelmében

A következő szezonban vezethetik be az agysérülések kiküszöbölésére született változtatást.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság levélben kérte a nemzetközi szabályalkotó testületet, hogy jövő nyártól ideiglenes cseréket küldhessenek pályára abban az esetben, ha egy játékos fejsérülést szenvedne a meccs közben.

Eddig csak véglegesen lehetett lecserélni a játékosokat ilyen esetben is, ami az agysérülésekkel foglalkozó szervezetek rosszallását váltotta ki a The Guardian cikke szerint.

Az angol bajnokság karácsony után folytatódik hathetes szünetet követően, melyre a világbajnokság miatt volt szükség. A folytatást megelőzően jelentették be a változtatási szándékot – és ezt is kiemelték, hogy

nem tervezik átvenni a Katarban jellemző hosszú hosszabbítások szokását.

Az angol szövetség szerint mindenképp pozitív hatása lesz a fejelés utáni ideiglenes cserének: ez több időt ad az orvosi személyzetnek arra, hogy felmérje, mekkora kárt okozhatott az eset a játékosoknak. Az orvosok is egyetértenek, így több idejük marad ugyanis tesztek elvégzésére a pályán kívül. Ha feltételezik az agyrázkódást a sérült játékosnál, akkor az ideiglenes cserejátékos marad a pályán.

A Premier League az amerikai és a francia ligával közösen tervezi benyújtani a változtatási kérelmet, melyet az agysérülések megelőzésével foglalkozó szervezetek is támogatnak.

A változtatások közt tervezik azt is, hogy

az időhúzást csökkentsék:

az ilyen jellegű tevékenységekért extra hosszabbítási időt számítanának be, viszont a FIFA katari módszerét nem követik, a gólörömökért nem járna extra hosszabbítás.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×