eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Jászapáti Petra a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének negyeddöntőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Negyedik lett a magyar vegyes váltó a rövidpályás gyorskorcsolya világkupán Almatiban

Egyéniben még jobban hiányzott a Liu testvérek teljesítménye.

A magyar vegyes váltó negyedik helyen végzett szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának Almatiban zajló harmadik állomásán.

A magyar négyes - Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Talabos Attila, Varnyú Alex összeállításban - könnyedén jutott tovább a pénteki negyeddöntőből Kanada mögött, mert a bolgár és a horvát csapat messze lemaradt a futamban. A szombat délelőtti elődöntőre három változtatás is volt a kvartettben, ugyanis Jászapáti mellett Kónya Zsófia, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel jutott lehetőséghez. A magyarok a dél-koreaiak mögött ezúttal is másodikként jutottak tovább úgy, hogy a kanadaiakat szabálytalanság miatt kizárta, az olaszokat pedig továbbjuttatta a zsűri.

Az ötcsapatos fináléban Tiborcz helyett ismét Nógrádi szerepelt. A magyarok a dél-koreai, a kínai és a belga négyes mögött negyedikként értek célba, azaz az olaszokat megelőzték.

Egyéniben az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang folyamatban lévő országváltása nyomán nem lehettek olyan vérmes reményei a magyar csapat tagjainak, mint az elmúlt években. A 1000 és 1500 méteren zajló küzdelmekben így a legjobb helyezés Sziliczei-Német Rebekához fűződik, aki a leghosszabb távon a kisdöntőben szerepelt, ott futamában harmadik lett, így összességében 11. helyen zárt. A másik számban Kónya Zsófia és Nógrádi Bence a negyeddöntőig jutott.

A 5000 méteres férfi és a 3000 méteres női váltó egyaránt sikerrel vette a pénteki negyeddöntőt, azonban szombaton mindkét staféta harmadik lett az elődöntős futamában, így vasárnap a kisdöntőben szerepelhet.

A magyar csapat múlt hónapban kihagyta a vk első két, észak-amerikai állomását. Almatiban vasárnap a két váltó fináléi mellett egyéniben 500 és 1500 méteren küzdenek az érmekért a versenyzők.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×