eur:
384.31
usd:
353.84
bux:
68850.97
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
A szerb Novak Djokovic a cseh Jiri Vesely ellen játszik a dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2022. február 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Novak Djokovic elárulta, ki szerinte ma a legjobb

Nem azt a spanyolt nevezte meg, akié a legtöbb Grand Slam-elsőség.

A világranglistán a 7. helyre visszacsúszott szerb Novak Djokovics idei versenynaptárát jelentősen befolyásolja a döntés, hogy nem vette fel a koronavírus elleni vakcinát, nem utazhatott Amerikába, Ausztráliából pedig kitoloncolták, hozzáállását két Grand Slamje bánta, és akár az első 2023-as GS is veszélyben lehet, az ausztrál kormány úgy gondolja, ahogy tavaly, vagyis a három év kitiltás komoly - kilencszeres melbourne-i Djokovics-győzelem ide vagy oda.

"Mindig különösen motivált vagyok, hogy odamenjek, most pedig még inkább" - utalt elszántságára a Tennis Majors nevű oldalnak adott interjújában, amelyet a MagyarNemzet.hu szemlézett.

Az ausztráliai részvétel tehát bizonytalan, nem így a párizsi mesterverseny és a torinói vb az év végén.

De Djokovics őszintén vall a helyzetről:

"Tudtam, hogy a döntéseim bizonyos következményekkel járnak, például azzal, hogy nem jutok el Amerikába. Ausztrália más eset volt, hiszen megkaptam a külön engedélyt, de végül mégsem jól alakultak a dolgok. Tudjuk, mi történt, erről már ne beszéljünk többet. Most újra engedélyre várok. Jó, hogy immár megnyitották Ausztrália határait az oltatlan külföldiek számára is. Ott van még a kitiltásom, remélem, azt feloldják. Nem az én kezemben van a döntés" - ecsetelte.

"Tudom, hogy minden, ami Ausztráliában és utána történt, ahogyan az emberek bántak velem, hiába esett rosszul, mégis segített nekem értékes leckéket megtanulni magamról, az életről és arról, hogy miként mozogjak a teniszvilágban" - folytatta.

Azt is elmondta, a ma legjobb teniszezője a fiatal spanyol US Open-bajnok Carlos Alcaraz, akinek világranglistás helyezését (4.) sem vonja kétségbe.

"Teljes mértékben megérdemli, ahol áll, gratulálok minden sikeréhez. Szerintem nagyszerű a tenisz számára, hogy egy ilyen fiatal srác történelmi eredményeket és mérföldköveket ér el, mert ez komoly figyelmet irányít a sportágunkra, amiből mindannyian profitálunk" - részletezte a szerb szupersztár, aki egy GS-elsőséggel áll Rafael Nadal mögött.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. Lengyelország is mérlegeli ezt a lehetőséget, a balti államokhoz hasonlóan. A NATO támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól, hasonlóan járt el a nap folyamán az Európai Unió is. Oroszország számára mindez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×