eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A szerb Novak Djokovic a cseh Jiri Vesely ellen játszik a dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2022. február 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Novak Djokovic elárulta, ki szerinte ma a legjobb

Nem azt a spanyolt nevezte meg, akié a legtöbb Grand Slam-elsőség.

A világranglistán a 7. helyre visszacsúszott szerb Novak Djokovics idei versenynaptárát jelentősen befolyásolja a döntés, hogy nem vette fel a koronavírus elleni vakcinát, nem utazhatott Amerikába, Ausztráliából pedig kitoloncolták, hozzáállását két Grand Slamje bánta, és akár az első 2023-as GS is veszélyben lehet, az ausztrál kormány úgy gondolja, ahogy tavaly, vagyis a három év kitiltás komoly - kilencszeres melbourne-i Djokovics-győzelem ide vagy oda.

"Mindig különösen motivált vagyok, hogy odamenjek, most pedig még inkább" - utalt elszántságára a Tennis Majors nevű oldalnak adott interjújában, amelyet a MagyarNemzet.hu szemlézett.

Az ausztráliai részvétel tehát bizonytalan, nem így a párizsi mesterverseny és a torinói vb az év végén.

De Djokovics őszintén vall a helyzetről:

"Tudtam, hogy a döntéseim bizonyos következményekkel járnak, például azzal, hogy nem jutok el Amerikába. Ausztrália más eset volt, hiszen megkaptam a külön engedélyt, de végül mégsem jól alakultak a dolgok. Tudjuk, mi történt, erről már ne beszéljünk többet. Most újra engedélyre várok. Jó, hogy immár megnyitották Ausztrália határait az oltatlan külföldiek számára is. Ott van még a kitiltásom, remélem, azt feloldják. Nem az én kezemben van a döntés" - ecsetelte.

"Tudom, hogy minden, ami Ausztráliában és utána történt, ahogyan az emberek bántak velem, hiába esett rosszul, mégis segített nekem értékes leckéket megtanulni magamról, az életről és arról, hogy miként mozogjak a teniszvilágban" - folytatta.

Azt is elmondta, a ma legjobb teniszezője a fiatal spanyol US Open-bajnok Carlos Alcaraz, akinek világranglistás helyezését (4.) sem vonja kétségbe.

"Teljes mértékben megérdemli, ahol áll, gratulálok minden sikeréhez. Szerintem nagyszerű a tenisz számára, hogy egy ilyen fiatal srác történelmi eredményeket és mérföldköveket ér el, mert ez komoly figyelmet irányít a sportágunkra, amiből mindannyian profitálunk" - részletezte a szerb szupersztár, aki egy GS-elsőséggel áll Rafael Nadal mögött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×