eur:
392.84
usd:
368.26
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A magyar női kézilabda-válogatott tagjai, miután 25-19-re győztek Szlovákia ellen a női kézilabda Európa-bajnoki selejtező 5. csoportjának utolsó fordulójában játszott mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. április 24-én. A magyarok már az előző fordulóban kiharcolták a részvételt a novemberi, szlovén-északmacedón-montenegrói rendezésű kontinenstornán.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Pálinger Katalin a kézilabda Eb-ről: a súlyos veszteségek után nincs vesztenivalónk

November 4-én kezdődik a női kézilabda Európa-bajnokság, a magyar válogatott komolyan készül, hiszen egy jó eredmény már egy lépést jelentene a párizsi olimpia felé.

Zaklatott vagyok az elmúlt hét eseményei miatt, hiszen két olyan játékosunk esett ki a keretből, akitől nagyon sokat vártunk, főleg Zácsik Szandrától, de Háfra Noémitől is. Nyilván nem kesergünk, hiszen sok fiatal, tehetséges játékosunk van, ezért bízunk benne, hogy jó csapatként fogunk együttműködni és meglátjuk, ez mire lesz elég – mondta Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, olimpiai ezüstérmes kézilabdakapus.

A csapat erőssége szerinte az lehet, ha mindenki jól játszik és kiveszi a részét mind támadásban és védekezésben. Megjegyezte: a kulcsemberek kiesése miatt most több feladata lesz majd mindenkinek.

A közelgő Európa-bajnokság már valamennyire irányt mutat a 2024-es párizsi olimpiára. Pálinger Katalin szerint addigra a kevésbé rutinos játékosoknak is "tele önbizalommal" kell pályára lépniük. Példaként említette, hogy olyan fiatal játékosok fognak a balátlövő posztján játszani, mint Kácsor Gréta vagy Kuczora Cenge, aki legutóbb 12 gólt lőtt a a Ferencvárosnak.

"Fel kell vállalniuk a fiataloknak ezeket a bátrabb lövéseket, és

úgy kell felmenni a pályára, hogy nincs veszítenivalójuk, és rajtuk múlik a csapat sikere"

– mondta Pálinger Katalin.

Az Eb-n a csoportkörben szerinte az első meccset a svájci csapat ellen mindenki kötelező győzelemnek tartja, de a meccs eleje "nem lesz egy sétagalopp" , viszont a horvátokkal jó meccset fog játszani a csapat. "Ha megvan ez a két győzelem, akkor talán picit nyugodtabban mehetünk neki a norvégoknak, és ott tényleg felszabadultan kellene játszani" – mondta.

A kézilabda-szövetség alelnöke szerint most

a legfontosabb cél az az olimpiai kvalifikáció.

Az Eb-n már az ötödik-hatodik helyezett is szinte biztosra vehetően bejut az olimpiai selejtezőre, de már az is szép eredmény lenne a csapattól, ha a legjobb nyolcba bekerülne.

Kérdés, hogy a játékosok milyen lelkiállapotban érkeznek, és milyen formát tudnak átmenteni az Eb-re. Számít a fáradtság mértéke, a sérülések kezelése, és hogy milyen hangulatban érkeznek a világversenyre. A csapat komoly stábbal és megfelelő szakemberekkel, még méntáltrénerrel is dolgozik.

"Az olimpia nagyon motiváló ezeknek a játékosoknak. Bízom benne, hogy nem nyomja majd őket agyon a teher" – jegyezte meg Pálinger Katalin.

A háború és az energiaválság a sportban is egyre inkább érezteti a hatását. A következő hónapok nem ígérkeznek könnyűnek a kézilabdában sem. A szövetség alelnöke szerint összefogással lehet segíteni. Már kidolgoztak terveket arra az esetre, ha a komolyabb lesz a probléma: a versenyrendszert vagy a kiírást is át lehet alakítani. "Mindenben partnerek leszünk, hogy működjön és menjen tovább a bajnokság" – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×