eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Karim Benzema francia válogatott labdarúgó, a Real Madrid játékosa fiával érkezik az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségére a párizsi Chatelet Színházba 2022. október 17-én. A díjat a France Football francia szaklap most rendhagyó módon a 2021-es és 2022-es év választása alapján ítélik oda.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Karim Benzema az idei év aranylabdása

Párizsban különböző kategóriákban díjazták a 2021–2022-es idény legjobbjait a France Football gáláján. A férfiak legfontosabb díját, az Aranylabdát, 1998 óta első franciaként, 34 évesen, Karim Benzema nyerte.

Az előzetes hírek szerint Karim Benzema a férfiak aranylabdájának legnagyobb esélyese. Ő lehet az ötödik francia győztes Ryamond Kopa, Michel Platini, Jean-Pierre Papin és Zinédine Zidane után.

A Marca már tudja, négy Real Madrid-játékos került a legjobb tízbe. Ez, ugye, abból derült ki, hogy nyilvánosságra jutott a 11-30. helyezett.

11: Szon Heung Min

12: Rijad Mahrez

13: Sébastien Haller

14: Rafael Leao, Fabinho

16: Virgil van Dijk

17: Luis Diaz, Casemiro, Dusan Vlahovics

20: Cristiano Ronaldo

21: Harry Kane

22.: Bernardo Silva, Phil Foden, Trent Alexander-Arnold

25.: Darwin Nunez, Christopher Nkunku, Joao Cancelo, Antonio Rüdiger, Mike Maignan, Joshua Kimmich

Andrea Bocelli énekelt felvezetésként a Theatre du Chatelet színpadán, miközben a helyszíni kivetítőn és a tévéközvetíésben a régi győztesek nagy pillanatait láthattuk.

Megérkeztek a műsorvezetők, közülük az egyik Didier Drogba, a korábbi világklasszis futballista. A másik Sandy Heribert televíziós újságírónő.

Az első díj az év fiatal játékosát megillető díj, amelynek névadója az ötvenes évek francia világklasszisa, Raymond Kopa. Ronaldo, a Fenomén és a címvédő Pedri érkezett a színpadra, díjátadónak.

Nem történt meglepetés, a Kopa-díj győztese Gavi, a Barcelona ifjú játékosa kapta a díjat, ahogyan azt már az elmúlt 24 órában megírta a világsajtó. Rajta kívül Camavinga, Musiala, Bellingham, Nuno Mendes és került még ebben a kategóriában a legjobb ötbe, ebben a sorrendben követték a győztest.

Újabb három játékos helyezését tudtuk meg a férfi Aranylabda-díjasok listájáról: 10. Erling Haaland, 9. Luka Modric, 8. Vinícius Júnior.

Sócratesről láthattunk ezt követően filmet, a hetvenes és főleg a nyolcvanas évek brazil szupersztárjáról, a Corinthians demokrácia megteremtőjéről díjat neveztek el. 2011 decemberében, 57 évesen húnyt el. Öccse, Raí, az 1994-es világbajnok brazil válogatott tagja, a PSG korábbi játékosa érkezett a színpadra, s beszélt bátyjáról. Albert monacói herceg videóüzenetet küldött, ő az egyik vezetője a díjat odaítélő bizottságnak. A szenegáli Sadio Mané kapta meg a Sócrates-díjat, aki nagyon sokszor beszélt arról, hogy számára nem fontos a pénz, legfeljebb azért, hogy azzal másokon segítsen. Mané a nyárom igazolt a Liverpoolból a Bayern Münchenhez.

A női Aranylabda-díj átadása következett, az ukrán Andrij Sevcsenkót szólította be Didier Drogba, az egykori játékostárs. A Dinamo Kijev,az AC Milan és a Chelsea egykori csillaga néhány mondatos, megilletődött beszédében arról szólt, hogy fontos, hogy a világ továbbra is Ukrajna mögött álljon.

Andrij Sevcsenko bejelentette, hogy a 2022-es női aranylabdás Alexia Putellas, a Barcelona játékosa lett, aki egyébként sérülése miatt kihagyta a nyári Európa-bajnokságot, viszont ő lett a 2021–2022-es BL-sorozat legjobbja. Mögötte a második az angol Beth Mead, a harmadik pedig az ausztrál Sam Kerr lett.

Az idény legjobb góllövőjének felajánlott Gerd Müller-díj következett. A (német) Nemzet Bombázójának, 1970 aranylabdásának felesége és lánya érkezett a színpadra, díjátadónak. A győztes, ahogyan azt már kiszámolta a világsajtó, az a futballista lett, aki tavaly megdöntötte Gerd Müller Bundesliga-csúcsát, s aki a Bayern Münchenből a nyáron a Barcelonába igazolt: Robert Lewandowski.

Újabb helyezettek a férfi Aranylabda-sorrendből: 7. Thibaut Courtois, 6. Kylian Mbappé, 5. Mohamed Szalah.

Az elefántcsontparti Sébastien Haller lépett a színpadra, nagyszerű, hogy láthattuk, csodálatos, hogy jól van, néhány hete még kemoterápiás kezelést kapott. Ő volt az előző BL-sorozat egyik legeredményesebb gólszerzője, a legjobb újonc, ő jelentette be, hogy a Lev Jasin-díjat ki kapja meg. Ötös szűkített listát jelöltek meg, Alisson Becker, Éderson, Édouard Mendy, Mike Maignan kerül be a győztesen kívül oda, aki Thibaut Courtois, a Real Madrid belga kapusa.

Az Év klubja-díj következett a sorban, ezt az a klub kapja, amelynek a legtöbb játékosa kapott jelölést az Aranylabda-díjra. A Real Madridnak öt, a Liverpoolnak hat, a Manchester City öt férfi és egy női nevezettje volt. Így a City kapta a díjat.

Már csak a férfi aranylabdás személye „titok”. Négyen vannak versenyben, Kevin de Bruyne, Sadio Mané, Robert Lewandowski és Karim Benzema. (A sorrend 2. Mané, 3. De Bruyne, 4. Lewandowski.)

Zinédine Zidane érkezett díjátadónak. Bejelentette: 2022 aranylabdása: Karim Benzema. A lyoni származású csatár élete álmának nevezte, hogy kiérdemelte ezt a díjat, s elmondta, hogy Zizou, azaz Zinédine Zidane és Ronaldo voltak a példaképei. Beszélt karrierje nehézségeiről, s arról, hogy még számos célja van a futballban.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×