INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

france football

2022.10.17. 20:31

Karim Benzema az idei év aranylabdása

Párizsban különböző kategóriákban díjazták a 2021–2022-es idény legjobbjait a France Football gáláján. A férfiak legfontosabb díját, az Aranylabdát, 1998 óta első franciaként, 34 évesen, Karim Benzema nyerte.
2022.10.17. 15:00

Következik „Karim király estéje”

Ma este Párizsban, a Théâtre du Châtelet színpadán adják át a France Football aranylabdáját. Minden korábbinál több kategóriában hirdetnek győztest, de természetesen a legnagyobb érdeklődés az eredeti díjat kíséri: magát az aranylabdát.
2020.10.25. 13:22

Mi a különbség Cristiano Ronaldo és Ronaldinho között?

A balszélsők listájának publikálásával zárta le a France Football az elmúlt hat és fél évtized legjobbjait bemutató, a korszak sztárjaiból választó ankétját, amelynek „eredményhirdetése” december elején lesz. Érdekes a lista, jól látszik, hogy a klasszikus balszélsőktől eljutott a világ a középpályáról induló, vagy akár támadó középpályásként is nagyszerű csillagokig. A vonalszélsők, mint Dzsajics vagy Blohin mellett ott van a listán a varázslatos Ronaldinho és az utóbbi évtized kiemlkedő egyénisége, Cristiano Ronaldo is.
2020.10.21. 20:16

Kocsis Sándor a világ legjobb középcsatárai között

Az aranylabdás Albert Flórián, vagy az Aranycsapat játékát forradalmasító Hidegkuti Nándor nem fért be a France Football által kiválasztott tíz középcsatár közé, ám így is van magyar a tízes listán: Kocsis Sándor, az 1954-es világbajnokság gólkirálya. A francia hetilap megválasztja az 1956-os, első Aranylabda-szavazás óta eltelt időszak álomválogatottját, eredményhirdetés decemberben. Íme, a középcsatárok listája.
2020.10.21. 15:44

Hasonlítsa össze Garrinchát Messivel!

A France Football az elmúlt hat és fél évtized álomcsapatát kereső ankétján tíz jobbszélső közül lehet választani. Egyik jobb, mint a másik… A szavazók feladata nem könnyű: döntsenek, például, Mané Garrincha és Lionel Messi között, s még ott van, például, Best, Keegan, Figo vagy Jairzinho is.
2020.10.17. 12:16

Lehetetlen feladatot adott Európa legtekintélyesebb futballmagazinja

Ahogyan a védekező középpályások közül, úgy a támadó középpályások – köztük a nagy „tízesek” közül is két jelölt kerül majd be a France Football álomcsapatába. A francia hetilap az idei Aranylabda-szavazás helyett végigtekint az 1956 óta eltelt majdnem hat és fél évtized legjobbjain. Lehet választani, Pelé, Puskás, Di Stéfano, Maradona, Platini, Kubala, Zidane és még tizenhárom játékos közül… Lehet?
2020.10.15. 19:00

Magyar a világ legjobb védekező középpályásai között

A France Football, amely az idei, „Aranylabda-díj nélküli őszön megválasztja zsűriével az 1956 óta eltelt évek álomválogatottját – ismertette a védekező középpályások, régebbi kifejezést használva, a fedezetek névsorát. Húszat jelölt meg, akad köztük magyar, mégpedig Bozsik József. (Apró szépséghiba: a franciák az Aranycsapat jobbfedezetének jelölését Czibor Zoltán fotójával illusztrálták.)
2020.10.13. 19:10

Roberto Carlos, Maldini vagy más olaszok?

A France Football idén ősszel összeállítja az Aranylabda-szavazás kezdete óta eltelt majdnem hat és fél évtized álomcsapatát. A kapusok, a jobbhátvédek és a középhátvédek után most a zsűri által jelölt tíz balhátvéden a sor.
2020.10.10. 13:09

Ön kit választana: Beckenbauert, Sergio Ramost, vagy valaki mást?

A France Football az Aranylabda-díj első odaítélése óta eltelt majdnem hat és fél évtized legjobbjait kereső sorozatában a középhátvédek közé értünk. A tíz jelöltbe a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Franco Baresin kívül csak világ- és/vagy Európa-bajnokok kerültek.
2020.10.08. 17:53

Van egy poszt, ahol nincs angol a legjobb futballisták között

A France Football összeállítja az elmúlt hat és fél évtized álomválogatottját, az előválogatás során minden posztra tíz játékost nevez meg. A kapusok után bemutatjuk a jobbhátvédek jelöltjeit. Az erre a posztra kiválasztottak (is) különlegesen eredményesen eredményes pályafutást tudhattak vagy tudhatnak maguk mögött, Wim Suurbier az egyetlen, aki nem nyert világ- vagy Európa-bajnoki címet, „csak” kétszeres vb-ezüstérmes, háromszoros BEK-győztes.
2019.10.21. 20:01

Aranylabda: magyar jelölt is van

Közzétették a France Football hagyományos Aranylabda-szavazásának jelöltjeit. Megvan, hogy kik közül kerülhet ki a díjazott a nők, a kapusok és a fiatalok versenyében.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018