eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Adama Traoré (b), a Ferencváros játékosa örül a gólja után a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 28-án. Mögötte csapattársa, Eldar Civic (j).
Nyitókép: Adama Traoré (b), a Ferencváros játékosa örül a gólja után. Mögötte csapattársa, Eldar Civic (j). MTI/Koszticsák Szilárd

Számolgattunk: ez lehet a Fradi helyzete a mai Európa-liga-mérkőzés után

A tavaszra versenyben maradás a minimális célja a Ferencvárosnak a mostani labdarúgó Európa-liga-sorozatban, a ma este 9 órakor kezdődő mérkőzés ehhez fontos állomás lehet. Az ellenfél a szerb bajnok Crvena zvezda, amely egy hete 4-1-re megnyerte a két csapat belgrádi találkozóját.

Miután ez a csoportkör negyedik fordulója, lehet már számolgatni – még ha az ilyesmitől általában minden edző vehemensen el is zárkózik –, nézzük a képletet. A Ferencvárosnak és az AS Monacónak hat-hat, a Trabzonspornak és a Crvena zvezdának három-három pontja van eddig a csoportban. A mai játéknap utáni két fordulóban még hat pontot lehet szerezni, azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Bár nagyon jó lenne, ha a Ferencváros négygólos győzelmet aratna a szerbek ellen, de nem ez a realitás. Ha kisebb különbséggel nyer, hiába előzi meg hat ponttal a riválisát, az az utolsó két fordulóban utolérheti.

Ugyanakkor ha nyer, s a Monaco megveri a Trabzonsport, az azt jelenti, hogy két csapatnak lesz kilenc-kilenc, kettőnek pedig három-három pontja. Ebben az esetben a Ferencváros már biztosan legalább csoportharmadik, azaz biztosan – legalább a Konferencia-ligában – tavaszi szereplő lesz. Ugyanis a török és a szerb csapat még játszik egymással, tehát nem szerezheti meg mindkettő a maximális hat pontot a hátralévő két fordulóban. Ugyanez a helyzet, ha a Trabzon csak döntetlent játszik a Monacóval.

Ha a Trabzonspor megveri a Monacót, nem alakulhat úgy a helyzet, hogy a Ferencváros már ma elmondhassa, biztosan a negyedik helynél előrébb végez. Viszont megvan a matematikai esélye annak, hogy mind a négy csapat kilenc ponttal fejezze a csoportkört, s akkor valóban a gólkülönbség dönt, hiszen az egymás elleni eredmények kioltják egymást.

Ám mindezeknek a számolgatásoknak kizárólag akkor lesz ma este értelme, ha a Fradi megveri a Crvena zvezdát. Ha nem győz, nem veszíti el esélyét az első-második-harmadik helyre, de a „sorsa” a hátralévő két játéknapon dől el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×