eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az olasz Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi: kivívtuk az összes európai csapat tiszteletét

Szalai Ádám és több csapattag is nagyon csalódottan nyilatkozott az esti mérkőzés után.

A visszavonuló csapatkapitány a Himnusz alatt, a mérkőzés előtt nagyon meghatódott. Az erre vonatkozó meccs végi kérdésre azt mondta: "Próbáltam utána erre a 90 percre koncentrálni. Óriási lehetőséget szalasztottunk el, iszonyatosan csalódott vagyok, ezért nem tudom még átérezni, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem a válogatottban. Óriási köszönet a szurkolóknak és a játékostársaimnak" - mondta.

Megjegyezte: az első félidőt nem úgy játszották, ahogy kellett volna. Sokkal több volt bennük - még annak ellenére is úgy érzi, hogy 10 pontot szereztek ebben a csoportban, mert a 10 pont után - talán irreális - várakozások alakultak ki.

"Ha megnézzük, honnan hova jutottunk, akkor Marco Rossinak kell köszönetet mondani, aki a stábjával együtt olyan csapatot hozott össze, amely erőn felül teljesít. Remélem, hogy a következő években minden fiatal tehetségünk beér és tudjuk folytatni ezt az utat."

Szalai Ádám elmondta még: reméli, hogy egy új fejezet, egy új út nyílik előtte, és reméli, azon legalább ennyire tele lesz eredményekkel.

Jövő hétfőn lesz az edzői vizsgája, azon szeretne átmenni.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a szurkolók hihetetlenek voltak, ilyen lelkesedést és búcsúztatást nehéz más országban találni. "Jobb ajándékkal szerettünk volna szolgálni Ádámnak, ám néhány olyan hibát követtünk el, ami sokba került az Európa-bajnok ellen. De ma az olaszok is megszenvedtek valamicskét" - mondta a mérkőzés után.

Úgy látta, a csapat hozzáállásával nem volt semmi gond. "Örülök, hogy a magyar szívet láthattuk ma este, és örülök, hogy kivívtuk az összes európai csapat tiszteletét."

Rossi gratulált a honfitársainak, hiszen továbbjutottak, ők vannak ott az elődöntőben.

Azzal kapcsolatban, hogy Szalai Ádám visszavonulásával új csapatkapitányt kell keresni, azt mondta, ez nem lesz könnyű. "Vannak nehezen pótolható játékosok, de az élet megy tovább" - summázott.

Callum Styles: "Mindent beleadtam, de Gianluigi Donnarumma világszínvonalú kapus, és hiába voltak jó helyzeteink, nem tudtunk betalálni a kapuba. Nem volt szerencsénk. Elégedett szeretnék lenni, de inkább csalódott vagyok. Magasra tettük a mércét és közel álltunk a sikerhez, ezért csalódás, hogy nem lett döntetlen a végeredmény."

Szalai Attila is arról beszélt, hogy csalódottak, mert pontot szerettek volna szerezni, a csoportgyőzelem lett volna az i-re a pont. Álomszerű utazás van mögöttük, bár ma este nem sikerült, amit elterveztek - mondta. "Az olaszok nagyon felkészültek ellenünk, de ettől függetlenül is megvoltak a helyzeteink. Hátul voltak hibák és ezt keményen kihasználták. Foggal-körömmel küzdöttünk végig" - hangzott az összegzés a mérkőzés után.

Az eredményre Orbán Viktor is reagált a Facebookon: azt írta, nem volt szerencséje a magyar válogatottnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×