eur:
388.25
usd:
358.46
bux:
68105.04
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Nyitókép: Pixabay

Most át lehet futni a Duna alatt

Szeptember második szombatján három távon lehet rajthoz állni a Dunakanyarban.

Fuss át a Duna alatt! jelszóval jövő szombaton másodszor rendezik meg a Dunakanyarban a Duplakanyar Futóversenyt.

A pénteki budapesti sajtótájékoztatón Rétvári Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: nincs még egy olyan futóverseny, amelynek során a Duna mellett, a Duna felett és a Duna alatt is lehet futni, ráadásul csodálatos, egyedi természeti környezetben. Hozzátette: a két országot érintő, három folyót - a Dunán kívül az Ipolyt és a Garamot - átszelő szeptember 10-i sporteseményen tavaly 500-an vettek részt, idén ennek a létszámnak közel a kétszeresét várják.

Erdélyi Zsolt főszervező elmondta: a tavalyival szemben idén már három távon, 5, 12 és 62 km-en lehet indulni és 5 km-en sok gyermekre is számítanak. A rajt mindenkinek Nagymaroson lesz, a cél a két rövidebb távnak Visegrádon, a 62 km-é pedig Nagymaroson, de az útvonalakat úgy alakították ki, hogy a Duna-menti Regionális Vízmű közműalagútján minden versenyző átfuthat a Duna alatt. Újdonság, hogy a célba érkezést követően az alagúton vissza is lehet sétálni a nagymarosi oldalra. A leghosszabb táv mezőnye érinti Szlovákiát, Esztergomnál tér vissza Magyarországra, majd a 11-es út mellett éri el Visegrádot.

A bemelegítést ezúttal is Katus Attila aerobik-világbajnok fogja tartani, aki a tavalyi verseny óta nagymarosi lakos lett, és ezúttal vállalta, hogy az 5 kilométeres távot maga is teljesíti.

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×