eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kovács Dániel, a Mol Fehérvár FC kapusa véd a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának első, 1. FC Köln-Mol Fehérvár FC mérkőzésén Kölnben 2022. augusztus 18-án. A Fehérvár 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Nagyot harcolt, de 3-0-ra kikapott és kiesett a MOL Fehérvár

Az idegenbeli 2-1-es győzelem után 3-0-ra kikapott a MOl Fehérvár az 1. FC Kölntől a Konferencia-liga főtáblájára jutásért vívott mérkőzésen. A németek 4-2-es összesítéssel jutotak tovább. A MOL Fehérvár a második félidőben jó teljesítményt nyújtott, de Zivzivadze két kísérletét Schwäbe, a vendégek kapusa hárította.

Az összeállítások. Mol Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya – Funsho Bamgboye, Pinto, Fiola, Dárdai – Zivzivadze. 1. FC Köln: Schwäbe – Schmitz, Kilian, Hübers, Pedersen – Martel, Skhiri – Maina, Ljubicic, Kainz – Dietz.

Nagyszerű a hangulat, az ultrák használják a pirotechnikát is, eleinte alig lehetett látni. Dárdai megugrása, Kainz lövése, Funsho labdája jelentette az első öt-harc pewrc eseményét, utóbbiról Zivzivadze éppen csak lemaradt.

A 10. percben egyszerű góllal szerzett vezetést a Köln. Egy szöglet után Hübers az ötösön belülről, fejjel, a hálóba küldte a labdát. Sabanov ugrott rosszul fel mellette. 1-0 a Kölnnek, a vendégek ezzel ledolgozták a hátrányt, hosszabbításra állnak a csapatok.

Továbbra is a Köln irányítja a játékot, egyelőre a Vidi nem tudja megtartani a labdát.

Küzd a Vidi, noha nyilvánvalóan ritkán van része ilyen iramú játékban.

Jobb csapat a Köln, ebben nincs kétség, de nagyon fegyelmezetten játszik a magyar csapat.

Kainz újabb jó szögletéből nem lett baj, Martel támaszkodott is és a kapu fölé is küldte a labdát.

Kainz lövését Kovács kiütötte.

Ruben Pinto szabadrúgása után Zivtivadze fejjel Dárdait kereste, az ő fejese elkerülte a kaput.

Letelt az első 45 perc, az utolsó momentum Ljubicic sárga lapja volt.

Heister állt be a MOL Fehérvárba, az indiszponált és túl ideges Hangya helyére.

Húsz másodperc alatt szögletet harcolt ki a Köln, Pedersen továbbcsúsztatta a labdát, Skhiri pedig hét méteről a felső sarokba vágta a labdát. 2-0 a Kölnnek, immár a németek állnak továbbjutásra.

Új helyzetbe került a fehérvári csapat. A továbbjutáshoz muszáj gólt lőnie. Okosan kell játszani, nem tanácsos kinyílni, de meg kell próbálni gólt szerezni.

Talán picit változott a játék képe néhány perc alatt, helyzet még nincsen, de bátrabb a Vidi.

Kilian sárga lapot vkapott Heister felrugásáért. A szabadrúgásból Pinto labdája elkerülte a kaput.

A 61. percben Dárdai remekül elment a bal oldalon begyötörte a labdát, Zivzivadze kapura tudta préselni, Schwäbe bravúrral védett, ez volt az eddigi legnagyobb Vidi-helyzet.

Most jól játszik a Vidi.

Ruben Pinto és Funsho lement, Bumba és Kenan Kodro állt be.

Dietz négy méterről szorongatott helyzetben a magyar kapu fölé fejelt.

Kainz, Maina, Schmitz le, Hector, Ehizibue, Thielmann be a Kölnben.

Zivzivadze 20 méteres lövését Schwäbe szögletre ütötte.

Már csak tíz perc van hátra.

Sabanov helyére is egy támadóbb szellemű játékos, Lednyov állt.

Egy kölni kontra végén Olesen beadását Dietz a kapu fölé vágta. A 86. percben Thielmann nagyszerű szólója után kapura lőtt, Bumba a (majdnem) üres kapuból rúgta ki a labdát.

Ideges a légkör a németek edzőjét, Baumgartot kiállította a játékvezető.

Négy perc a hosszabbítás.

Az utolsó pillanatokban Schindler fejesével növelte előnyét a Köln.

A németek 4-2-es összesítéssel jutottak tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×