INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

kékestető

futás

antenna hungária

bsi

mindig tv

Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás: 11,6 kilométeren 671 méteres szintkülönbség

Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás: 11,6 kilométeren 671 méteres szintkülönbség

Infostart

Ikonikus futóversenyt támogat az Antenna Hungária és szolgáltatása, a mindigTV Prémium: a augusztus 27-én rendezik meg a 25. Kékes Csúcsfutást, amelyhez újdonságként kapcsolódik egy terepfutó betétszám.

1998 óta, az eddigi 24 Kékes Csúcsfutáson összesen 30 807 versenyző ért célba, és érintette meg a csúcskövet, mely Magyarország legmagasabb pontját jelképezi. A különleges futóesemény 11,6 kilométeres távján 671 méteres szintkülönbséget kell legyőzni. A sportesemény egyik fő látványossága az Antenna Hungária által üzemeltetett, a Kékes csúcsán található adótorony, mely 180 méteres magasságával Magyarország legmagasabb épületei közé tartozik.

A 25. Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás népszerű rendezvény az amatőr futók körében: az ország 326 településéről érkeztek az előnevezések. Az eddig regisztrált mintegy 1386 versenyző 30 százaléka nő, a nevezők 48 százaléka Budapestről, illetve Pest megyéből érkezik, az eseménynek otthont adó Heves megye indulóinak aránya eléri a 10 százalékot. 13 olyan versenyzőre számítanak, aki minden évben, azaz 24 alkalommal már teljesítette az ikonikus pályát. A táv legidősebb futói idén is 70 év felettiek.

„A 25 éves jubileumot azzal ünnepli a Budapesti Sportiroda, hogy a klasszikus, aszfaltos táv mellett idén először új futammal bővítjük az eseményt – mondta Tamás Krisztián, a BSI marketingvezetője. – Az Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás Trail keretében a résztvevők terepen, pontosabban a Mátra ösvényein, csodálatos környezetben futhatnak fel Mátrafüredről Kékestetőre. A két útvonalon a táv szinte azonos, az új terepútvonal mindössze néhány száz méterrel rövidebb az aszfaltosnál, a szintkülönbségben is elhanyagolható az eltérés. A két útvonal leginkább abban különbözik, hogy az aszfaltos, permanensen emelkedő változathoz képest a terepútvonalban olykor még lejtők is vannak. Mindkét útvonal felkészültséget és kitartást kíván a résztvevőktől.”

„Örülünk, hogy már második alkalommal lettünk névadó szponzora ennek a különleges eseménynek, ezen a nem mindennapi helyszínen, ahol az Antenna Hungária ikonikus tv-tornya mellett a Kékes Csúcsfutás is Mátrafüred és környékének részévé vált” – mondta Papp-Gerlei Gyöngyvér, a mindigTV Prémium szolgáltatás kereskedelmi igazgatója, az Antenna Hungária vezérigazgató-helyettese.

A BSI minden évben ingyenesen elérhető, többhetes online edzésprogrammal segíti a futók felkészülését. Az edzéstervet szakértő tréner állítja össze. A program teljesítésével a résztvevők az Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás abszolválásához megfelelő edzettséget szerezhetnek, ami magabiztos célba érést jelenthet.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018