eur:
389.73
usd:
362.74
bux:
68067.14
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
JEDDAH, SAUDI ARABIA - AUGUST 20: Oleksandr Usyk of Ukraine celebrates after defeating Anthony Joshua of Great Britain in boxing rematch under the name of Rage in the Red Sea at King Abdullah Sports Complex in Jeddah, Saudi Arabia on August 20, 2022. (Photo by Ayman Yaqoob/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Ayman Yaqoob/Anadolu Agency/Getty Images

Megverte Anthony Joshuát a címvédő

Az ukrán Olekszandr Uszik megosztott pontozással győzött Szaúd-Arábiában, ezzel továbbra is hibátlan a mérlege.

Az ukrán Olekszandr Uszik megvédte a profi boksz négy szervezeténél őrzött nehézsúlyú világbajnoki címét, miután megosztott pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát a szaúd-arábiai Dzsiddában.

A 35 éves Uszikot a három pontozó közül kettő látta jobbnak 115-113, illetve 116-112 arányban, míg egy 115-113-ra a 32 éves, a világbajnoknál csaknem 11 kilóval nehezebb és egy fejjel magasabb kihívónak adta a 12 menetes meccset.

Az ukrán a visszavágó előtt először 2021 szeptemberében Londonban mért vereséget a brit ökölvívóra 12 menetben, egyhangú pontozással, akkor elragadva tőle a WBA, az IBF, a WBO és az IBO vb-öveit. Mostani győzelmével megőrizte eddigi makulátlan mérlegét: profiként mind a 20 mérkőzését megnyerte, 13-at kiütéssel, míg Joshua 24 győzelme (22 KO) mellett immár három vereséget számlál.

A beszámolók szerint a dzsiddai ringcsatában Joshua jobban teljesített, mint az első meccsükön, míg a gyorsabb és technikásabb Uszik valamivel halványabb volt, ám így is megérdemelten tartotta meg világbajnoki címeit.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×