eur:
394.34
usd:
370.17
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 22: Anita Alvarez of USA receives medical attention her performance competes in the Women Solo Free Final on day six of the Budapest 2022 FINA World Championships at Alfred Hajos National Aquatics Complex on June 22, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Nikola Krstic/MB Media/Getty Images)
Nyitókép: Nikola Krstic/MB Media/Getty Images

Vizsgálat indul az elájult szinkronúszó esete után

Anita Alvarez szerdai kimentése után Merkely Béla foglalta össze a tudnivalókat.

Edzője mentette ki a vízből Anita Alvarez amerikai szinkronúszót, aki gyakorlata végén elájult és nem jött ki a víz alól. Andrea Fuentes azt mondta, hogy hiába kiabált, az életmentők vagy nem hallották, vagy nem értették. Az amerikai sportolót ellátták, és már jól van.

Az eset kapcsán Merkely Béla, a vizes világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője azt közölte, hogy rendkívül szigorú FINA-szabályok határozzák meg, hogy a vízimentők mikor avatkozhatnak közbe. A szabályok alapján a FINA által delegált bírói kar tagjainak jelzésére ugorhatnak be a medencébe, megelőzendő, hogy bármi féleértés kapcsán esetleg félbeszakítsanak egy versenyprogramot.

A szerdai döntő során ilyen jelzés a bíróktól nem érkezett. Tehát edző hiába jelez nekik, ők a szabályok értelmében még ekkor sem avatkozhatnak közbe – hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora.

Miután az edző saját felelősségére beugrott a medencébe, a helyi vízimentők – érzékelve a veszélyhelyzetet – már nem vártak a bírói jelzésre, hanem maguk is az azonnali közbeavatkozás mellett döntöttek, így végül az amerikai versenyző az ő segítségükkel jutott ki a partra – közölte Merkely Béla, aki hozzátette azt is, hogy a helyi orvosi szolgálat azonnal megkezdte a sportoló szakszerű ellátását.

Az amerikai sportoló egy percnél is kevesebb időt volt a víz alatt, így egészségi károsodás nem érte.

Anita Alvarezzel tavaly is történt hasonló eset, így az edzőjét nem érték váratlanul a történtek, Merkely Béla arról tájékoztatott, hogy a FINA vizsgálatot indított, miként előzhetők meg a hasonló esetek.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×