INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

vizes-vb 2022

szinkronúszás

merkely béla

BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 22: Anita Alvarez of USA receives medical attention her performance competes in the Women Solo Free Final on day six of the Budapest 2022 FINA World Championships at Alfred Hajos National Aquatics Complex on June 22, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Nikola Krstic/MB Media/Getty Images)

Vizsgálat indul az elájult szinkronúszó esete után

Infostart

Anita Alvarez szerdai kimentése után Merkely Béla foglalta össze a tudnivalókat.

Edzője mentette ki a vízből Anita Alvarez amerikai szinkronúszót, aki gyakorlata végén elájult és nem jött ki a víz alól. Andrea Fuentes azt mondta, hogy hiába kiabált, az életmentők vagy nem hallották, vagy nem értették. Az amerikai sportolót ellátták, és már jól van.

Az eset kapcsán Merkely Béla, a vizes világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője azt közölte, hogy rendkívül szigorú FINA-szabályok határozzák meg, hogy a vízimentők mikor avatkozhatnak közbe. A szabályok alapján a FINA által delegált bírói kar tagjainak jelzésére ugorhatnak be a medencébe, megelőzendő, hogy bármi féleértés kapcsán esetleg félbeszakítsanak egy versenyprogramot.

A szerdai döntő során ilyen jelzés a bíróktól nem érkezett. Tehát edző hiába jelez nekik, ők a szabályok értelmében még ekkor sem avatkozhatnak közbe – hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora.

Miután az edző saját felelősségére beugrott a medencébe, a helyi vízimentők – érzékelve a veszélyhelyzetet – már nem vártak a bírói jelzésre, hanem maguk is az azonnali közbeavatkozás mellett döntöttek, így végül az amerikai versenyző az ő segítségükkel jutott ki a partra – közölte Merkely Béla, aki hozzátette azt is, hogy a helyi orvosi szolgálat azonnal megkezdte a sportoló szakszerű ellátását.

Az amerikai sportoló egy percnél is kevesebb időt volt a víz alatt, így egészségi károsodás nem érte.

Anita Alvarezzel tavaly is történt hasonló eset, így az edzőjét nem érték váratlanul a történtek, Merkely Béla arról tájékoztatott, hogy a FINA vizsgálatot indított, miként előzhetők meg a hasonló esetek.

Nyitókép: Nikola Krstic/MB Media/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018