eur:
389.73
usd:
363.95
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Alessandro Del Piero Budapesten: Marco Rossi okkal mosolyoghat

Újabb világhírű olasz sztárfutballista érkezett Budapestre. Alessandro Del Piero egy gyermekfocitábort népszerűsít a magyar fővárosban, ahol beszélt a gyerekkori példaképeiről, a jövőbeli terveiről, a magyar válogatott sikereiről és arról is, hogy tehetségesebb volt-e Roberto Baggiónál.

A pandémia okozta kétéves szünet után ismét olasz–magyar focitábor lesz Budapesten június 20-24. között, amikor több mint száz 10-14 év közötti, többnyire hátrányos helyzetű focistának lesz lehetősége bizonyítani. A CIB Italia által szervezett ingyenes program után a legjobb három játékos meghívást kap egy olaszországi futballtáborba is.

A program idei nagykövete Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott egykori klasszisa.

"Egy ilyen nyári futballtáborban a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat" – hangsúlyozta a sokak által Alexnek becézett klasszis. Az egykori futballista kiemelte, nagyon fontos, hogy ha egy fiatal játékos tehetséget érez magában, akkor azzal ne elégedjen meg, hanem nap mint nap dolgozzon azért, hogy a képességeinek és a befektetett munkának köszönhetően komoly eredményeket érjen el, ugyanis csak így lehet valaki sikeres a futballban.

A világbajnok játékos az olasz nemzeti együttessel korábban már járt Budapesten, ahol most is nagyon jól érezte magát.

"Nagy változásokon ment keresztül a város, elég csak ránézni a Puskás Arénára, amely a legnagyobb európai stadionok egyike lett, a magyar csapat pedig a képességei alapján pedig sokat adhat a világ futballjának" – vélekedett az egykori torinói csillag.

Az olasz sztárvendég nagyon elismerően nyilatkozott a magyar válogatott teljesítményéről, főleg az Angliában elért 4-0-s sikerről.

"Azt hiszem,

Marco Rossi, a magyar nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya az egyetlen olasz, aki mosolyog a keddi mérkőzések után"

– utalt Alessandro Del Piero arra, hogy a magyar válogatott idegenben ütötte ki az angolokat, az olaszok viszont 5-2-re kikaptak Németországban. Hozzátette: az olasz mester remek munkát végzett, az elmúlt években az eredményekben is látszik, hogy komoly fejlődésen ment keresztül a magyar válogatott. "Az, hogy egy olasz edzővel érnek el ilyen hangzatos sikereket, nagy büszkeség számomra is" – hangsúlyozta a világbajnok klasszis.

"Erre a kérdésre soha nem fogok válaszolni" – felelte Del Piero nevetne, amikor arról kérdezték, hogy korábbi példaképe, Roberto Baggio vagy ő volt a nagyobb tehetség a maga idejében. "Baggio kivételesen technikás játékos volt, aki szinte mindent tudott a labdával, nagyon jól látott a pályán, ráadásul hosszú évek után vele nyertünk újra bajnokságot" – tette hozzá diplomatikusan.

"Már gyerekkoromban is hatalmas sztárok futballoztak Olaszországban, Michel Platini a Juventusban, Diego Maradona a Napoliban, mind világklasszisok voltak, akikre felnéztem – felelte a gyerekkori példaképeire vonatkozó felvetésre. – Amikor a Juventus játékosa lehettem, ragyogó képességű klasszisokkal szerepelhettem együtt: Roberto Baggio zseniális csatár volt, Gianluca Vialli pedig nemcsak nagyszerű gólszerző, hanem igazi vezéregyéniség volt."

Alessandro Del Piero arról is beszélt, amikor 2006-ban a világbajnokság előtt kizárták a Juventust a Serie A-ból a másodosztályba.

"Számomra nem is volt kérdés, hogy elhagyom-e a Juventus, amikor a csapatot száműzték a másodosztályba a Calciopoli-ügyben, egy pillanat alatt döntöttem" – hangsúlyozta kötődését a torinói klubhoz.

"Számomra a Juventus egy nagy szerelem, amely sosem fog elmúlni"

– mondta az olasz klasszis, aki szerint ma már nem gyakori, hogy egy játékos hűséges marad a klubjához, de szerinte ezek az értékek még ma is nagyon fontosak lennének.

Del Piero kitért arra is, hogy mennyire jó érzés volt számára, amikor tíz év után a tavaszi idényben újra kint volt egy bajnoki mérkőzésen a Juventus stadionjában.

"Azért most tértem vissza, mert a Los Angelesben működő futballakadémiámmal Torinóban jártunk" – tette hozzá a BL-győztes csatár. Mint mondta, az elmúlt évtizedben is nagyon szoros volt a kapcsolata a klubbal, amely örökké a szívében fog élni.

Az olasz sztár beszélt arról is, hogy jelenleg az edzőképzésben vesz részt, sportvezetői végzettsége nincs, a jövőben edzőként tudná elképzelni magát a labdarúgásban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×