eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győri Stine Oftedal (b2) és Henny Ella Reistad, a dán Esbjerg játékosa (b) a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. június 4-én.
Nyitókép: Kovács Anikó

Időben ébredt, BL-döntőbe jutott a Győr

Második félidei remek játékának köszönhetően 32-27-re nyert a Győr a dán Esbjerg ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így 2019 után ismét fináléba került.

A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője idén az MVM Dome-ba költözött, ám a 20 ezres aréna nem telt meg teljesen a csúcseseményre. Összesen 14800 nézőt jelentettek, ami így is világcsúcs, női kézilabdameccset ennyien még nem láttak. A győriek voltak a legtöbben és a leghangosabbak, már a bemutatásnál nagyszerű hangulatot teremtettek.

A Győr ötször nyerte meg a BL-t, négyszer a négyes döntő bevezetése óta, de legutóbb még 2019-ben. A 2020-as sorozat félbeszakadt, tavaly pedig harmadik lett a csapat egy edzőváltás után. Most Ambros Martinék célja az volt, hogy visszaüljenek a trónra, és a magyar bajnoki cím után újabb trófeát gyűjtsenek be. Az Esbjerg először jutott a négyes döntőbe, igaz, játékosai többsége nem nevezhető rutintalannak. Mindkét együttes egy csalódás után próbált javítani: a Győr a Magyar Kupa döntőjét veszítette el, az Esbjerg pedig a dán bajnokság fináléját.

Az ETO-ban teljesen felépült Stine Oftedal, és Ambros Martin nem cserélt védekezés és támadás között az első percekben, ám ettől nem lett gyorsabb a csapat játéka, az Esbjerg rendre vissza tudott zárni. A Győr átlövésekből veszélytelen volt, a dánok viszont nem, Reistad és Breistol vezetésével jól kezdtek, a 12. percben 7-4-re vezettek. Az ETO kettős emberelőnye sem hozott változást, de az biztató volt, hogy a kapuban Silje Solberg remekelt, hetest is védett – az ellenfélnél játszott iktertestvére, Sanna.

Budapest, 2022. június 4.
A győri Anne Mette Hensen (k), valamint Mette Tranborg (b) és Ide Ingstad (j), a dán Esbjerg játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. június 4-én.
MTI/Kovács Anikó
Budapest, 2022. június 4. A győri Anne Mette Hensen (k), valamint Mette Tranborg (b) és Ide Ingstad (j), a dán Esbjerg játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. június 4-én. MTI/Kovács Anikó

A Győr igyekezett, de sokáig nem tudta utolérni az Esbjerget, a dán csapat mintha könnyebben szerezte volna góljait - Reistad mellé felnőtt a beálló Ingstad és Tranborg -, és védekezésben is határozottabb volt. A dél-koreai Rju beállása lendített a magyar alakulat támadójátékán, a 25. percben emberelőnyben, hetesből sikerült egyenlíteni (13-13). A nyitott védekezés nem ízlett az Esbjergnek, és Blohm hidegvérű ejtése után az ETO állt jobban az első félidő hajrájában, az 5. perc után vezettek újra a győriek. A szünetre döntetlennel (15-15) vonultak a felek, mivel Oftedal betörése után Poulsen védeni tudott.

A Győr a szünetben rendezni tudta a sorokat, és gyorsabb játékra váltva két góllal ellépett. Az Esbjerg emberelőnyben tudott egyenlíteni, de az ETO két irányítója zseniális megoldásai révén újra kettővel vezetett: Oftedal végigszlalomozott a védők között, Nze Minko pedig labdát szerzett nagyszerű érzékkel (20-18). Sőt, Pintea gólja után tovább nőtt az előny, ám a román beálló rossz helyen futott vissza, ezért kiállították. Az emberelőny alatt az Esbjerg nem tudott jelentősen közelebb kerülni, sőt, egy videózás után Myers is büntetést kapott.

A 44. percben Blohm remek beállógólja után először volt négy a győri előny, de az Esbjerget az sem törte meg, hogy Tranborgot elveszítette harmadik kiállítása után, 24-22-re visszajött. Csak azért nem közelebb, mert Leynaud kivédte Reistad hetesét. Az utolsó előtti győri meccsét játszó francia kapus egy átlövést is megfogott, és az a magabiztosság sugárzott belőle, ami az egész csapatból. Leynaud megbabonázta az ellenfelet, szélről és átlövésből sem tudnak neki gólt lőni, az Esbjerg így sokáig 23 gólon ragadt. A győriek közben nyugodtan lassíthatták a támadásokat, ekkor főleg a szélsők voltak biztoskezűek (28-23).

A hajrában is tartotta előnyét az ETO, amely jobban bírta erővel, mint ellenfele. Két perc volt még hátra, de hatgólos előnyben Ambros Martin már mosolyogva pacsizhatott le a kispadon ülőkkel. A végén még az is belefért, hogy pár támadást elszórjanak a győriek. Az utolsó momentum pedig Leynaud védése volt az elődöntőben, a kapus remeklése kulcsfontosságú volt a sikerhez.

A vasárnapi döntőben a Metz vagy a címvédő Vipers lesz a győriek ellenfele.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×