eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője (b) és Nicola Zalewski a labdarúgó Konferencia-liga döntőjében játszott AS Roma - Feyenoord mérkőzésen Tiranában 2022. május 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Maurice Van Steen

Mourinho Romája nyerte a Konferencia-ligát

Nicolò Zaniolo góljával az AS Roma nyerte a Feyenoord elleni tiranai döntőben az első Konferencia-ligát.

Az AS Roma nyerte az első alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-ligát, mivel szerdán a tiranai döntőben 1-0-ra legyőzte a Feyenoordot.

A finálét eldöntő gólt Nicolo Zaniolo szerezte a 32. percben, így az olasz együttes az 1961-es Vásárvárosok Kupája után másodszor ért csúcsra európai kupasorozatban.

José Mourinho, a Farkasok portugál vezetőedzője pedig azzal írt történelmet, hogy első szakemberként mindhárom európai kupasorozatban diadalmaskodott, ugyanis Bajnokok Ligáját kétszer, 2004-ben az FC Portóval, 2010-ben pedig az Internazionaléval, Európa-ligát - és a jogelőd UEFA Kupát - szintén két alkalommal, 2003-ban a Portóval, 2017-ben pedig a Manchester Uniteddel nyert.

Tirana, 2022. május 25.
Nicolo Zaniolo, az AS Roma (b3)  játékosa csapattársaival ünneli gólját a labdarúgó Konferencia-liga döntőjében játszott AS Roma - Feyenoord mérkőzésen Tiranában 2022. május 25-én.
MTI/EPA/Malton Dibra
Tirana, 2022. május 25. Nicolo Zaniolo, az AS Roma (b3) játékosa csapattársaival ünneli gólját a labdarúgó Konferencia-liga döntőjében játszott AS Roma - Feyenoord mérkőzésen Tiranában 2022. május 25-én. MTI/EPA/Malton Dibra

Percről percre tudósításunk:

José Mourinho AS Romája ma este Tiranában a holland Feyenoorddal játszik a Konferencia-liga, a harmadik számú európai labdarúgó-kupa döntőjében.

A két összeállítás. AS Roma: Rui Patricio – Mancini, Smalling, Roger Ibanez – Mkhitarjan, Cristante, Karsdorp, Zalewski, Zaniolo, Lo. Pellegrini – Abraham. Feyenoord: Bijlow – Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia – Aursnes, Kökcü, Nelson, Til, Sinisterra – Dessers.

A mérkőzést a nagybányai Kovács István vezeti.

José Mourinho számára az a tét, hogy szerez-e az FC Porto, az Internazionale és a Manchester United után a Romával is nemzetközi trófeát.

Arne Slot, a Feyenoord edzője hajdanán a NAC Breda játékosa is, volt, Babos Gábor, Pető Tamás és Fehér Csaba is a játékostársa volt, ennek már majdnem húsz éve.

A helyszín az új tiranai stadion, a Qemal Stafa Stadiont bontották le és építették teljesen újra.

Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, helyzetek nélkül.

Cserélt máris az olasz csapat, Henrih Mkhitarjan megsérült, Sergio Oliveira váltotta.

Unalmas játékkal telt el az első félidőből már majdnem harminc perc.

Az első helyzetből vezetéshez jutott az AS Roma a 32. percben. Mancini felívelése után a labda átszállt Trauner feje fölött, a leshatárról kilépő Zaniolo mellel levette, majd finom mozdulattal elpöccintette a labdát a kapus mellett, 1-0 az AS Romának.

Nicolò Zaniolo 22 évesen és 327 évesen az európai kupadöntők legfiatalabb olasz gólszerzője az elmúlt nagyjából 25 évben. 1997 májusában az akkor 22 éves 200 napos Alessandro Del Piero rúgott gólt a Borussia Dortmundnak.

Támadgatni próbál mindkét csapat, átütőerő nélkül. Nem az olaszoknak sürgősebb.

Vége az első félidőnek, egygólos előnyben az olasz csapat.

Nincs újabb csere.

A Feyenoord nagyon aktívan kezdett. Szöglet után Mancini lábáról saját kapujáráa pattant, majd Sinisterra lövését Rui Patricio bravúrral védte – majd hosszan ünnepelte magát a rutinos portugál kapus. Az akciót megnézték után a VAR-szobában kezezés miatt, de nem láttak okot a büntetőre.

Két perc múlva Malacia húsz méterről lőtt bombája után Rui Patríció vetődve a kapufára tolta a labdát.

Az események gyakoriságából is kikövetkeztethető, sokkal jobb a második félidő.

Mintha kicserélték volna a Feyenoordot, a Roma egyáltalán nem tudja megtartani a labdát.

Zaniolo és Zalewski lement a Romából, Veretout és Spinazzola állt be. Spinazzolának az első nemzetközi mérkőzése a tavalyi Európa-bajnokságon összeszedett Achilles-ín-sérülése óta.

Veretout 17 méteres megpattanó átlövését Bijlow vetődve védte.

Trauner és Nelson számára véget ért a mérkőzés, Linssen és Pedersen erősíti a hátralévő (legalább) tizenöt-húsz percben a Feyenoordot.,

Nincs igazi ziccere a Feyenoordnak, fogy az idő is.

Sőt: Pellegrini jó kiugratást kapott, nehéz szögből élesen lőtt, Bijlow védett.

Újabb cserék, mindkét oldalon. Beállt az üzbég Sumorodov is az olaszokhoz.

Öt perc a hosszabbítás.

Nem hozott újabb holland lehetőséget.

Vége, az AS Roma nyerte az első Konferencia-ligát.

José Mourinho immár négy csapattal nyert nemzetközi kupát. Tammy Abraham tavaly a Chelsea-vel BL-, most az AS Romával Konferencia-liga-győztes lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×