eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter/Hertha BSC

A bennmaradás után felrobbant a Hertha vezetése

A vezetőedző, Felix Magath után lemondott a berlini klub elnöke és a gazdasági igazgatója is.

Távozik a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Felix Magath annak ellenére, hogy a gárda hétfőn este, a Hamburger SV ellen játszott osztályozón kiharcolta az élvonalban maradást. Márciusban kinevezett edző azt mondta: teljesítette a küldetését. „A cél a túlélés volt. Ez a lefújással teljesült” – fogalmazott a 68 éves szakember.

A berlini együttes még Dárdai Pál irányításával kezdte el a szezont, de a magyar szakembert november végén felmentették, majd Tayfun Korkut ült a kispadra. Őt követte márciusban Magath, aki korábban bajnokságot nyert a Bayern Münchennel és a Wolfsburggal.

Lemondott posztjáról Werner Gegenbauer, a Hertha BSC elnöke, miután a klub a Hamburger SV ellen aratott 2–0-s győzelemmel megmenekült a Bundesliga első osztályából való kieséstől. A német Bild Online arról számolt be, hogy a 71 éves Gegenbauer lemondását leghangosabban Lars Windhorst, a berlini klub egyik legnagyobb támogatója követelte – írja a hirado.hu.

Német lapok már hetek óta arról cikkeznek, hogy nyílt hatalmi harc folyik a berlini klubnál, és Gegenbauer lemondását a kiesési rangadó végkimenetelétől függetlenül is sokan akarták Berlinben. Nem sokkal ezután a Hertha BSC Twitter-oldalán közölte, hogy távozik Ingo Schiller, a klub gazdasági vezetője is.

A Bild Zeitung arról számolt be, hogy a klub elnöki posztjára Kay Bernstein, a berlini csapat ultráinak vezetője az egyik esélyes. A Team Bernstein nevű berlini rendezvényszervező ügynökség alapító-tulajdonosa ugyanis rendkívül népszerű a szurkolók köreiben. A hírek szeriont a Bernsteint támogató csoport hamarosan nyilvánosságra hozza a klub vezetésére pályázó 41 éves férfi részletes programját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×